Gaziantep Protokolü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.  Cumhuriyetin miladı olan 19 Mayıs’ın 101. Yıl dönümünü kutlayan protokol mensupları Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinde verdiği mücadelelerden bahsederken içinde bulunulan pandemi süreci dolayısıyla bu yıl 19 Mayıs’ın sahalarda coşkuyla kutlanamasa da aynı coşkunun gönüllerde yaşandığını mesajlarında dile getirdiler.

GÜL: 19 MAYIS, CUMHURİYET TARİHİMİZİN MİLADIDIR

Gaziantep Valisi Davut Gül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Gül mesajında şu ifadelere yer verdi, “Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 101. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün içinde bulunduğu şartlar karşısında, istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluş yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç almıştır.

ERDOĞAN: 19 MAYIS BAĞIMSIZLIK ADINA BİR MİLAT

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi, “İstiklal Mücadelesi adı altında başlatılan bu eşsiz girişimin, Büyük Zafer'le taçlandırıldığını ve bu kesin zafer neticesinde bağımsız Türkiye'nin, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Bu bakımdan, 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. İstikbal mücadelemiz, şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla tıpkı istiklal mücadelemiz gibi azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.  Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Türk gençliğine emanettir. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz”.

YILMAZKAYA: CUMHURİYET’İN YILMAZ BEKÇİLERİ GENÇLERDİR

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Yılmazkaya mesajında şu ifadelere yer verdi, “Değerli Gençler; Sizleri çok seven, sizlere önem ve değer veren Yüce Atatürk, “Cumhuriyet”i en iyi biçimde koruyup kollayacağınıza inandığı için onu sizlere emanet etmiş, böylelikle Türk Gençliğine güvenini göstermiştir.  Atatürk'ün yaktığı aydınlanma ışığını taşıyarak, bu aydınlığın sürekli olmasını sağlayacak, Türkiye Cumhuriyeti'ni mutlu ve daha huzurlu yarınlara taşıyacaksınız.  Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olan sizlerin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarınızın bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğinize olan inancımız sonsuzdur. 19 Mayıs, Atatürk'ün egemenliğe dayanan, tam bağımsız yeni bir devlet kurması ve milletin onurlu ve şerefli bir halk olarak yaşamasını sağlamak amacıyla başlattığı büyük hareketin ilk adımıdır.  Bugün ülkemizin bulunduğu bu zorlu Ortadoğu coğrafyasında, insanımızın yaşamını huzur ve güven içinde, çağdaş ve demokratik bir şekilde sürdürmesi, cumhuriyetin kazanımlarına olan bağlılığına borçlu olduğu unutulmamalıdır.

KOÇER: SAMSUNA DOĞAN GÜNEŞ ANADOLU’YU AYDINLATTI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Koçer mesajında şu ifadelere yer verdi, “19 Mayıs onurlu bir milletin, köklü bir devletin kaderinin yazıldığı, bağımsızlık mayasının yeniden bu topraklara çalındığı parlak bir gündür. O gün Samsun’dan doğan güneş, Anadoluyu kaplayan karanlığı aydınlatmış, Türkiye’yi bugün parlayan bir yıldız yapmıştır.  Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için her geçen gün hedeflerini daha yükseğe taşıyan genç Türkiye Cumhuriyeti, 19 Mayıs’ta başlayan destansı mücadelenin ve bu mücadeleyi verenlerin eseridir. Tarihe altın harflerle yazılmış İstiklal Mücadelemizi ortaya koyan o ruh, bugün hâlâ canlıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti emanet ettiği gençler; vatan, bayrak ve millet sevgisinin her şeyden üstün tutulduğu İstiklal Mücadelesi ruhuyla ülkemizi çok daha ileriye taşıma kararlılığı ve azmiyle çalışmaktadır. Gençlerimizin Cumhuriyetimize, istiklâlimize,  ve istikbalimize sahip çıkacağına, kendilerine duyulan güvene layık olacağına, modern, güçlü ve müreffeh bir Türkiye’nin ilelebet var olması için tüm güçleriyle çaba göstereceğine olan inancım tamdır.

ŞAHİN: 19 MAYIS İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN SEMBOLÜDÜR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Fatma Şahin, mesajında, 19 Mayıs 1919 gününün, Türk milletinin büyük uyanışının gerçekleştiği, işgalci güçlere karşı başkaldırının başladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklâl, ya ölüm” sloganıyla millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği büyük gün olduğu belirtti. Samsun’da yakılan istiklal meşalesinin, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadelenin, Cumhuriyetin kuruluşuyla taçlandığını dile getirdi. Şahin mesajında, 'Vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir.Gazi Mustafa Kemal, ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuştur. Bu sebeple, böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin de, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olması ve bu şuurla hareket etmesi gerekmektedir. Çünkü ülkemiz, umudumuz ve göz bebeğimiz gençlerimizin omuzları üzerinde yükselerek mevcudiyetini ilelebet sürdürecektir.

TAHMAZOĞLU: GENÇLİK MİLLETİN GÜCÜ VE YARINLARIDIR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda gençliğin milletin gücü ve yarınları olduğunu belirtti. Başkan Tahmazoğlu, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının bütün ülkeye yayılarak büyük bir mücadeleyi başlattığını hatırlattı. Tahmazoğlu bu mücadelenin inanç, azim ve kararlılıkla yürütülerek eşi benzeri olmayan bir zafere dönüştüğünü vurgulayan Tahmazoğlu, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu zaferi ülkemizin geleceği olan gençlerimize bayram olarak hediye etmiştir. Çünkü gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Bu durum, özellikle bizim gibi nüfusunun büyük bir bölümü genç ve dinamik olan bir ülke açısından çok daha farklı bir boyut taşımaktadır. Bu nedenledir ki gençlerimizin yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır' ifadelerine yer verdi.

FADILOĞLU: TARİHİ VE STRATEJİK BİR GİRİŞİM

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Fadıloğlu mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, Türk Milleti’nin makus talihini değiştiren tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi aynı zamanda aziz milletimiz ve ülkemiz için geleceğe doğru atılan çok büyük bir adım oldu. 19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından çağını aşan bir vizyon, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azim, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır” ifadelerine yer verdi.

ÜNVERDİ: ATALARIMIZ BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZMIŞTIR

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla yaktığı meşalenin 101. yılında aynı ruhla aydınlatmaya devam ettiğini kaydetti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlattığı kurtuluş mücadelesinin tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten Adnan Ünverdi, mesajında, 'Millet olarak girdiğimiz her mücadeleden daha da güçlenerek çıkmış bir tarihi geçmişe sahibiz. Bunun temelinde de aziz milletimizin 'önce vatan' anlayışı yatmaktadır. Bu ruhla genç yaşlı, kadın erkek demeden başlatılan Kurtuluş Mücadelemizde atalarımız büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bağımsızlığa giden yolda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığı bu tarih Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olarak da tarihe geçmiştir. Bu özel günü bayram olarak Türk gençliğine armağan eden Atatürk, 'Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” diyerek, gençlere verdiği değeri belirtmiş ve yeni nesillerin üstlendiği sorumluluğa işaret etmiştir” ifadelerine yer verdi.

YILDIRIM VE TEYMUR: TÜRK MİLLETİNİN KURTULUŞ MİLATI 19 MAYIS’TIR

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nın 101’inci yılı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım yayımladıkları mesajda, 19 Mayıs tarihinin bir milat olduğunu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla birlikte Kurtuluş kapısının aralandığını vurguladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üzerinde yaşadığımız eşsiz toprakları vatan kılan kahraman atalarımızı derin bir saygı ve rahmetle anan GTO başkanları, yayımladıkları ortak mesajda, 'Tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu Türk milletinin “Kurtuluş” miladı 19 Mayıs’tır Şüphesiz ki 19 Mayıs Kurtuluş’un en önemli anahtarıdır. Tüm Anadolu’da kara bulutların yükseldiği, esaret zincirlerinin kuvvetli bir şekilde hissedildiği anda, 'Türk, esaret kabul etmeyen bir millettir. Türk milleti esir olmamıştır. Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim' şiarına sahip büyük Türk kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk sahneye çıkmış ve güzel şehrimiz Samsun’a ayak basarak, esaret zincirlerinin sonsuza dek kırılacağı destansı savaşımıza önder ve ışık olmuştur. 101 yıl önce Büyük Gazi’nin yaktığı hürriyet meşalesi tüm Anadolu’yu kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle topyekûn bir mücadeleye sevk etmiş, tek yürek olan Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve “Ya istiklal ya ölüm!” haykırışı neticesinde destansı zaferler ardı ardına gelmiştir.

TİRYAKİOĞLU VE AKINCI: KURTULUŞ MEŞALEMİZİN 101. YILI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarının, 101. yıl önce Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin, istiklal mücadelesinin ilk adımını oluşturduğunu belirten GTB başkanları, mesajda 'Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuru ile Samsun'a çıkarak işgal kuvvetlerine karşı başlattığı milli mücadele, istiklal ve istikbal yolunda yönümüzü aydınlattığı gibi aynı zamanda kadim bir milletin genç cumhuriyetinin doğuşu için de milat olmuştur. Millî mücadelenin sembolü sayılan bu özel gün, tarihinde hiçbir zaman esareti kabul etmeyen, gerektiğinde vatanı ve bayrağı uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyen necip milletimizin bağımsızlık yolunda geleceğini tayin ettiği gibi kurtuluş yolunda destansı zaferlerimizin de ilham kaynağı olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek olan sizlersiniz' ifadelerini kullandı.

ALTUNKAYA: BU MEŞALE 101 YILDIR YOLUMUZU AYDINLATTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, “101 yıl önce vatan savunması için kenetlenen milletimizin bu gün aynı inanç ve ruhla pandemiye karşı kenetlenmesi salgını yenmemizde en büyük etken olacaktır” ifadelerini kullandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya 101 yıl önce işgal edilen vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılarak esaret altında tutulmak istenen milletin bağımsızlığına kavuşturulması için Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’dan kurtuluş meşalesini yaktığını kaydetti. Bu meşalenin 101 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yolunu aydınlattığını ifade eden Altunkaya, '101 yıl önce milletçe kenetlenerek vatanımızı düşman işgalinden kurtarmayı başardık. Mücadele zafiyet kabul etmez. Bugün sadece bizleri ve milletimizi değil, bütün dünyayı, bütün insanlığı tehdit eden bir tehlikeyle karşı karşıyayız. 101 yıl önceki milli mücadele ruhuyla kenetlenerek bu mücadelenin galibi olabiliriz” ifadelerine yer verdi.

AY: BU COŞKUMUZ HİÇBİR ZAMAN AZALMAYACAK

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Ay, pandemi sürecine denk gelen 19 Mayıs’ın bu yıl evlerde kutlanacağını belirttiği yazılı mesajında, “Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bu önemli günün anlam ve önemini unutmadığımız sürece, bu coşku hiçbir zaman azalmayacaktır. Pandemi süreci kapsamında belki bu yıl, gönlümüzden geçen coşku ve zaferi sokaklara taşıyamayacağız ancak gönlümüzden ve kalbimizden geçenleri evlerimizden tüm dünyaya haykıracağız. Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti varlığını sürdürdüğü müddetçe 19 Mayıslar, geçmiş ve geleceğimizin yıkılmaz köprüsü olarak milli şuurumuzun temel taşı vazifesini üstlenmeye devam edecek” ifadelerine yer verdi.