AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer,  Aralık ayında sanayi üretim oranlarının son 21 ayın rekorunu kırdığını söyleyerek ekonomide yaşanan iyileşme süreçlerini gazetemize değerlendirdi. Üretimindeki bu artışın sanayi değişim ve dönüşüm ile istihdama da yansıyacağını belirten Koçer, “2020 yılı bu rakamlarla büyüme ve istihdam yılı olacak” dedi.

RAKAMLAR MORAL VE MOTİVASYONLARI YÜKSELTTİ

Aralık ayı sanayi üretim oranlarının son 21 ayın en yüksek zirvesine ulaştığını söyleyen Koçer, “Birkaç aydır yapmış olduğumuz açıklamalarda sürekli bu ekonomik iyileşme rakamlarına dikkat çekiyorduk. 2020 yılının iyi olacağını söylemiştik. Umutlarımız da gerçeğe dönüştü. Söylemlerimiz rakamlara ulaştı. Bugün açıklanan TÜİK rakamlarına göre Aralık ayında son 21 ayın sanayi üretimi rekoru kırıldı. Sanayi üretimi yıllık olarak yüzde 8,6 olarak artmış oldu.  Bu çok önemli rakamlar. Uzun zamandan bu yana ilk defa yukarı yönlü ciddi bir dönüş gerçekleşti. 2020 yılında bu rakamların büyümeye, istihdama ve ihracata çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sanayi üretimi Türkiye için çok önemli.  İşsizlik birkaç aydan beri yerinde sayıyor. Yılın ilk aylarında ve kış şartlarında bu durum hep böyle olur. Bu rakamla birlikte Mart ayından itibaren işsizlikte çok hızlı bir gerileme beklentisi var. Buna bağlı olarak üretimin artması da yeni yatırımların önünü açacaktır. Sanayicilerimiz için ihracatçılarımız için moral ve motivasyon olacaktır” ifadelerine yer verdi.

EKONOMİNİN ÇARKLARI HIZLA DÖNÜYOR

Rakamların ekonomik çarkların hızla döndüğüne işaret olduğunu söyleyen Koçer, “Toplam ciroda yüzde 21’lik bir artış söz konusu. Bu konu ekonomik çarkların hızlandığını ve ekonomik alışverişlerin arttığını gösteren bir göstergedir. Perakende satışta yüzde 11’lik bir artış olması da çok önemli” diye konuştu. 

GAZİANTEP SANAYİSİNDE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK

Aralık ayı üretim rakamlarının Gaziantep sanayisinde değişim ve dönüşümü beraberinde  getireceğine işaret eden Koçer, “Önemli olan üretim. Ürettiğimiz zaman büyürüz. Ürettiğimiz zaman daha çok katma değer ortaya çıkar. Ürettiğimiz ürünlerde de tavsiyemiz ve temennimiz daha yüksek teknolojiye geçiş ve daha katma değerli üretime geçiştir. Gaziantep olarak değişim ve dönüşüm projesini sanayide başlatmış durumdayız. Aralık ayı bu çıkışı ile birlikte 2020 yılından itibaren Gaziantep’in bu değişim ve dönüşüm projesinde orta ve yüksek katma değerli üretime doğru girebileceğini düşünüyorum. Bu bir süreç. Nereden başlarsak iyi ve önemlidir. Gaziantep için bu sürecin başladığına inanıyorum” dedi. (AHMET ATMACA)