Bu ailenin başını sokacağı bir konut ve çalışacakları işleri olmadığı için bir haftadır 100. Yıl Kültür Parkı’nda kamelya içinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Çevredeki insanların tepkisini aldıklarını ancak mağdur oldukları için yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen Anne Türkan Bilenler, “Başımızı sokacak bir ev karnımızı doyuracak bir iş istiyoruz” dedi.

Beş kişilik Bilenler Ailesi’nden Baba Mehmet Bilenler ve Anne Türkan Bilenler üç çocuğu (Mehmetcan, Elifnur ve Sevgi) için mücadele veriyor. Kamelyayı kedilerine yuva yapan Bilenler Ailesi, kendilerine sahip çıkacak duyarlı insanları bekliyor.

NE İŞ OLURSA YAPARIZ

Yaklaşık yedi haftadır mücadele verdiklerini ve şehir şehir gezmelerine rağmen kalacak bir ev ve çalışacak bir iş bulamadıkların söyleyen Anne Bilenler, ‘Ne iş olursa yaparız’ diyerekten, “ Yaklaşık 7 ay önce Taşlıca konutlarında apartman sakinleri ile bir huzursuzluk yaşadık. Apartmandan ayrılmak durumunda kaldık. Akrabalar da sahip çıkmayınca Gaziantep’ten ayrılıp rızkımızın peşine düştük. Kilis’e gittik, Ankara’ya gittik, Antalya’ya Mersin’e gittik çalışmak için iş aradık. Ama eşim o sırada daha önceki yaşadığımız konuttaki bir kavgadan dolayı bir ay hapis cezası aldı. Biz ulu orta kaldık. Bir aylık süre içinde çocuklarımla birlikte sığınma evine yerleşmek zorunda kaldım” açıklamalarında bulundular.

KİMSE SAHİP ÇIKMADI

Kendilerine sahip çıkacak bir ailenin olmaması dolayısı ile parklarda yaşam mücadelesi vermek durumunda kaldıklarını söyleyen Anne Bilenler, “Onca şehir gezdik iş bulmak için hayata tutunmak için ama olmadı. Bizde yeniden Gaziantep’e geldik. Şehrimize geldik ama sahip çıkan olmayınca işimiz de yok sokakta kaldık. Sığınacak tek yerimiz paktaki kamelya oldu. Ankara’dan döndük geldik işimiz ve kalacak yerimiz olmadığı için parkta yaşamaya başladık. Sarılıp yatacağımız battaniye ve üzerine yatacağımız yatağı da çevredeki hayırsever aileler verdi” diye konuştu.

BABA BİLENLER AİLESİ İÇİN MÜCADELE VERİYOR

Ailesinin karnını doyurabilmek için gündelik işlere çıkan baba Bilenlerin mücadelesini anlatan Anne Bilenler, “Eşim Gaziantepli değil ve çalışmak istiyor. Her gün sabahtan kalkıp iş aramak için yollara düşüyor. Sağlık problemleri de olmasına rağmen bize bir ev bulabilmek için çırpınıyor. Eşim mobilya ustasıydı. Ama şimdi işi yok. Kimse iş vermiyor. Bir aileye günlük yiyeceği lokmanın bile parası girmezse o aile ne yapar. İş istiyoruz biz. Çalışmak istiyoruz. Biz dilenci değiliz. Kimselere vicdan oyunu yapmıyoruz. Tek istediğimiz şu an başımızı sokabileceğimiz bir ev. Akşamları hava soğuk oluyor. Çocuklarımız üşüyor. Onlara sarılarak ısıtmaktan başka çaremiz de yoktur. Yardımsever birileri çıksın bize bir iş versin çalışalım bizde kendi evimizi kuralım” dedi.

ACIYAN DA VAR DALGA GEÇEN DE

Parkta yaşamak mecburiyetinde kaldıkları için çoğu insanın kendilerine acıyarak baktığını çoğunun da dalga geçtiğini söyleyen Anne Bilenler, “Parkın ortasında bir kamelyada ailecek yaşamak mecburiyetinde kaldığımız kimse anlamıyor. Kimileri bizimle dalga geçiyor kimileri parkta yaşıyorsunuz diye kızıyor. Belediyenin zabıta memurları geliyor her gün bizi kovuyorlar. Çocuklarımız her gün korkudan ağlıyor. Kimse parklarda yatmak istemez. Biz de korkuyoruz. Daha geçen gün çocuklarıma sarılıp uyuya kalınca üzerimde bir elin gezindiğini hissettim. Uyandığımda parklardaki madde bağımlıları başımızdaydı. Çare bekliyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI OKUTAMIYORUZ

İmkansızlıklar dolayısı ile üç çocuğunu da bir aydır okula gönderemediğini söyleyen Anne Bilenler, “Üç çocuğumuz var. Mehmetcan, Elifnur ve Sevgi. 11 yaşındaki oğlum muhtaç durumda olduğumuz için okula gitmek yerine babasıyla ekmek parası kazanmak için sabahtan akşama kadar gündelik iş arıyor. Oğlumun okul arkadaşları okula gidiyor ama benim oğlum başımızı sokabilmemiz için bir ev bulabilmek için çalışıyor. Üç çocuğumuz var üçü de okula gidemiyor” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLARIMA BİR AYDIR BANYO YAPTIRAMADIM

Yaklaşık bir aydır çocuklarının ve kendilerinin banyo yapamadığını söyleyerek park içinde cami suyu ile yetinmeye çalıştıklarını söyleyen Anne Bilenler, “İnsanlar bizi hırsız bilmesin, dolandırıcı bilmesinler. Yaklaşık bir aydır çocuklarımızı banyo dahi yaptıramadık. Parkta caminin suyu ile elimizi yüzümüzü yıkıyoruz” dedi. AHMET ATMACA