Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 3 bin 192 kilogram ağırlığındaki barış aşuresi Guinness Rekor Sertifikasına layık görüldü. Dünya rekoru kıran barış aşuresinin sertifikasını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GASTURDER Başkanı Songül Toprak’a takdim etti.

BAŞARIMIZ TAÇLANDIRILDI

‘Gelin dünya barışı için hep birlikte pişirelim’ sloganı ile 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde dünyanın farklı coğrafyalarından ve ülkenin dört bir yanından getirilen ürünlerle dünya barışı için pişirilen aşurenin ödül getirdiğini söyleyen GASTURDER Başkanı Songül Toprak, “Gelin, Dünya Barışı İçin Hep Birlikte Pişirelim çağrısıyla dünyanın birçok ülkesinden ve yurdumuzun dört bir tarafından gelen barış temsilcilerinin beraberlerinde getirdiği aşure malzemeleri; barış için, birlik için, aynı kazanda birleşti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte “Dünyaya Barış, Barışa Bereket” dilekleriyle,“Prof. Dr. Orhan Kural, Aydın Türkgücü ve Gastronomi uzmanı Vedat Başaran'ın gözetiminde Dünya Barışı için Gaziantep’te pişirilen 3 ton 192 kg aşure Guinness rekoru ile taçlandı” açıklamalarında bulundu.

GAZİANTEP HAM BARIŞ HEM DE GASTRONOMİ KENTİ

Dünya barışına katkı sağlamak için Gaziantep ismi ile bu rekorun kırılmasının şehrin hem barış hem de gastronomi kenti olmasından kaynaklandığını ifade eden Toprak, “Amacımız Dünya barış gününü ve bu özel geleneği Gaziantep ismiyle bütünleştirmek ve ölümsüz kılmaktı. Aşure kültürümüzün evreselleşmesi çabamızla herkesi ‘Barış Kazanımızın’ etrafında toplamaya çalıştık. Bu etkinliğin tüm dünyada, Gaziantep adıyla duyulması ve ölümsüzleşmesi için rekorla taçlanmasını istedik ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin'in destek ve inancıyla yola çıktık. Tüm şehrin desteği ve gönül birliği ile başardık. Bu tarz etkinliklerin, Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Gaziantep'in tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması açısından da büyük önem taşıdığını düşünüyoruz” dedi. AHMET ATMACA