AKORT FUARCILIĞIN 20.YIL GURURU

Sektörünün önde gelenlerinden birisi olan ve Gaziantep’in uluslararası tanıtımınına düzenlediği fuarlarla katkıda bulunan Akort Fuarcılık 20 yaşına girdi.Açılış konuşmalarından önce, Akort Fuarcılığın 20. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan film gösterildi. Gaziantep’te penye ve tekstil fuarında, fuarı organize eden Akkort Fuarcılık’ın Yönetimi Kurulu Başkanı Hülya Akkaya’ya sürpriz yapıldı. Sunum karşısında duygulanan Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, konuşmak için çıktığı kürsüde ağlamamak için kendisini zor tuttu.

 

KONUKOĞLU : PAMUK ÜRETİMİ ARTIRILMALI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ‘’beyaz altın’’ olarak adlandırılan pamuğun tekstil ve hazır giyim sektörünün hammaddesi olduğunu vurgulayarak, ‘’Türkiye’de pamuk ithalatı aşağı çekilerek, pamuk üretimi artırılmalıdır’’ dedi. 

 

“ZİYARETÇİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR” 

Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada, tekstil sektörünün Gaziantep sanayisine yön veren en güçlü sektörlerden birisi olduğunu ifade ederek, PENTEX Fuarı’nın da katılımcı ve ziyaretçi sayısını her geçen yıl artırarak bugünkü önemli konumuna geldiğini söyledi. 

 

 

“ÜRETİCİLERE DAHA FAZLA DESTEK VERİLMELİ”

Konukoğlu,iGaziantep bugün Türkiye toplam tekstil ihracatının yüzde 17’sini, hazır giyim ihracatının da yüzde 1’ini yapıyor. Hazır giyimde payımızı inşallah yüzde 5’lere, yüzde 10’lara doğru inşallah elbirliği ile çekeceğiz’’ diye konuştu. Konukoğlu, özgün tasarımlı, inovatif ve katma değeri yüksek ürünlerle sektörün payını artıracağına vurgu yaptı.‘Beyaz altın’’ olarak adlandırılan pamuğun önemine değinen Konukoğlu, sektörün temel hammaddesi olan pamuk üreticilerinin desteklenmesi gerektiğine işaret etti.  Konukoğlu, ‘’Türkiye’deki pamuk ithalatı aşağı çekilerek, pamuk üretimi artırılmalıdır. Çiftçiye verilecek her türlü destek, tekstilin ileri yıllara taşınmasının altyapısını oluşturacaktır. Ülke olarak 1 milyon tona yakın pamuğu ithal ederken, 600 bin ton pamuk üretimimiz var. Pamuk üreticilerine çok daha fazla destek verilmelidir’’ sözlerine yer verdi. 

 

MİLLETVEKİLİ KOÇER: BU FUARIN AÇILMASI ÇOK ANLAMLI

 

Akort Fuarcılığı ve ekibini tebrik eden Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer konuşmasında, bir yandan dünya ticareti gelirken, öbür taraftan Avrupa Birliği’nde kriz devam ederken ve Rusya iflasın eşiğine gelmişken, bölgesel pazarlarda büyük sorunlar yaşanırken Gaziantep’te bu fuarın açılmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Gaziantep’te fuar faaliyetlerinin bugüne kadar ‘’iğne oyası gibi işlendiğini’’ ifade eden Koçer, fuar faaliyetlerinin arkasında kent sanayisinin güçlü yapısı bulunduğunu kaydetti. Irak’ın önemli bir pazar olduğunu ve yakından takip ettiğini belirten Koçer, şöyle devam etti: ‘’Irak ile şu anda çok ciddi sorunumuz yok. Ancak, aralık ve ocak ayında ihracatımız düştü. Bunun düşme nedeni bölgedeki iç güvenlikle ilgili sorunlardı, bunlar çözüldü. İnşallah şubat ayından itibaren Irak ile ihracatımız eski haline dönecektir. Suriye’ye ihracatımızın gerilemesi de yine bölgedeki gelişmelerle ilgili. Özellikle şunu söylemek istiyorum; Irak ile ilgili kriz bugün veya yarın bitecek. Burada başkanlarımızın hepsinin Irak ile ilgili A, B, C planlarını şimdiden yapıyor olması lazım. Çünkü en yakın pazar burası. Çok satacak malımız var. Ekonomik olarak çok fayda sağlayabiliriz o bölgeye’’ifadelerine yer verdi.

 

ŞAHİN: KALKINMA YOLCULUĞU SÜRECEK

 

Akort Fuarcılığın 20. yılını kutlayan ve başarılı çalışmalarını sürdürmesini dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hükümetin ihracata dayalı büyüme ve sektörel büyüme için önemli çalışmalar yaptığını, bunlardan birisinin de açıklanan Ekonomi Dönüşüm Programı olduğunu belirtti.  Şahin, ‘’Biz de yerel kalkınmada büyük gayret gösteriyoruz.  Kalkınma yolculuğu devam edecek’’ diye konuştu. 

 

PENKON BAŞKANI HASKAYA: GAZİANTEP MARKA BİR ŞEHİR

Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) Başkanı Mehmet Haskaya ise sektör için çok önemli olan Ünaldı bölgesini, İstanbul’da tekstilin merkezi olan Merter gibi yapmak istediklerini söyledi. Haskaya, ‘’Gaziantep marka bir şehir. Fason üreten bir şehir değiliz. Kendi gücümüzle, çabamızla kendi markalarımızı dünyanın her tarafına tanıtmaya çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

ORHAN AKKAYA :SAYISIZ FUARA İMZA ATILDI

Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akkaya ise 20 yıldır ilkelerinden taviz vermeden, dürüstlük temelinde ve müşteri odaklı yaklaşımla sayısız fuara imza attıklarını anlatarak, ‘’Gaziantep ve bölgenin üretim gücünü ve potansiyelini fuarlarla dünyaya yansıttık. Hedefimiz, bölgedeki dengeler oturduğunda Gaziantep’i Ortadoğu’nun fuarcılık üssü haline getirmektir’’ diye konuştu. 

 

ÇEVRE İLLERDEKİ FİRMALARDAN YOĞUN KATILIM

 PENTEX Fuarı’na, Gaziantep’in yanı sıra Adana, Aksaray, Batman, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya ve Mersin illerinden firmaların katılımı oldu.Fuar, 21 Şubat tarihinde sona erecek.