Gaziantep’e gazilik unvanının verilişinin 95. yılında, 95 kişilik folklor ekibi çeşitli oyunlar sergiledi.
Gaziantep’e gazilik unvanının verilişinin 95. yılı anısına düzenlenen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in yanı sıra birçok vatandaş katıldı.
Gaziantep’e gazilik unvanının verilişinin 95. yılı, kentin Demokrasi Meydanı’nda protokol üyelerinin de katılımıyla 95 kişilik folklor ekibiyle kutlandı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şiirlerin okunması ve yapılan konuşmaların ardından, Türk bayrağına istiklal madalyası takıldı. Daha sonra, 95. yılın anısına 95 kişilik folklor ekibi çeşitli oyunlar sergiledi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Toprağı için izzeti için, al yıldızlı bayrağı için, ezanı için Allahu Ekber hiç dinmesin diye şehitlerimiz rahmetle minnetle anıyorum. Bir şehir ki hiçbir hesap yapmadan, yediden yetmişe, bu şehitlik bu gazilik, cana minnet demiştik. Bir şehir ki 6 bin 317 şehidini, göz kırpmadan vermiştir. Böyle bir geçmişten geliyoruz. Atalarımızla şeref duyuyoruz. Bu destan bizim destanımız, bu destana sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, “Şehitlik mertebesine ulaşmanın en büyük payı olduğu bilinciyle, ‘Vurun gardaşlarım, namus günüdür’ hitaplarıyla şehit düşen Şahinbey’ini , Karayılan, Şehitkamil, ve binlerce isimsiz kahramanın yalnız Gaziantep’i değil, tüm Anadolu’yu kurtardıklarının günün yıl dönümüdür. Şehitlerimizi, 8 Şubat 1921 tarihinde, Türk Milletinin bir şükran ifadesi olarak, Gazi unvanıyla onurlandıran yüce meclis, 2008 yılında da gaziliğimizin onun timsali İstiklal Madalyamızı şehrimize tevcih ederek, bu kahramanlığı taçlandırmıştır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlar, protokol üyeleri eşliğinde Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak, Marif kavşağından Yeşilsu’ya doğru yürüyüş yaptı. Yürüyüşün bittiği Gaziantep Valiliğinin önünde hatıra fotoğrafı çekildi.