AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban İlçesi Elif kırsal Mahallesinde yapımı süren Çok Programlı Lisesinin kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdi.
Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban İlçesinin Elif kırsal mahallesine yapılan ve inşaatı tüm hızıyla devam eden bölgenin en büyük Çok Programlı Lisesinin (ÇPL) kısa zamanda inşaatı tamamlanacağını ifade etti. Eliflilerin kısa sürede yeni okula kavuşacaklarını anlatan Erdoğan, “4 bin civarında nüfusu olan Araban İlçesinin en büyük mahallesi olan Elif kırsal Mahallesine Gaziantep Valiliği tarafından Çok Programlı Lise yapılıyor. Valilik tarafından 12 milyon lira keşif bedeli ile ihalesi yapılan Çok Programlı Lise, Nisan 2014 tarihinde inşaatına başlanan 24 bin metrekare alan üzerinde kurulan 200 kız ve erkek öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, kapalı Spor Salonu ve 10 dairelik öğretmen lojmanı bulunan eğitim kampüsü şeklinde planlandı. Okulun inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Okulun inşaatı tamamlandığında Araban İlçesi ve bölgede eğitim kalitesinin yükselmesine büyük katkı sunulurken, değişik bölgelerden sınavla gelip eğitim alacak öğrencilerle de mahallenin ekonomisine önemli katkı sağlanacaktır” dedi.
Milletvekili Erdoğan, Elif Çok Programlı Lisenin önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesinin hedeflendiği müjdesini verdi.