AK Parti Gaziantep’te 16 Nisan’daki yeni Anayasa Referandumu çalışmalarına başladı.
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Abdulkadir Yüksel ve Mehmet Erdoğan, Araban ve Yavuzeli ilçelerini gezerek referandum çalışmalarını başlattı.
'Mevcut anayasa şuana kadar hep yamalandı'
İlk olarak Yavuzeli ilçesini ziyaret eden AK Parti heyeti, bölge halkı ile buluştu. AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci,yaptığı açıklamada, 'Anayasa bugüne kadar 18 kere yamalandı. Artık bu bohça yama tutmuyor. Ne olacak; yepyeni bir bohçaya ihtiyacımız var. Tam 18 kere küçük küçük rötuş vuruldu. Değişti, büyük yama vuruldu artık tutmamaya başladı. Yama tutmuyor. İnşallah kalıcı, tam bizim Türk halkının bedenine uygun bir dikişle yeni bir anayasa için 16 Nisan günü sandıklar önümüze gelecek' dedi.
Özkeçeci, 'Bizim burada vazifemiz Gaziantep olarak Yavuzeli olarak herkesi ikna etmek zorundayız. Maddeleri okuma gereği bile duymayan, muhalefetin yalan yanlış kampanyalara katılan bir kesim var. Onları bir kenara koyup, enerjimizi kararsızların üzerinde yoğunlaştıracağız. Kapı kapı dolaşıp kararsız onları ikna edeceğiz inşallah. Sokak sokak gezeceğiz, hane hane dolaşacağız'şeklinde konuştu.
Araban ve Yavuzel’ndeki ilgi ve alakadan memnun olduğunu söyleyen Özkeçeci, 'Başkanlık sistemini öngören referandum için vatandaşların net bir şekilde evet dediğini de kaydetti. Vatandaşın koalisyon günlerini ’hazır geride kalmışken’ tamamen ortadan kaldırılmasını istediğini belirten Özkeçeci, insanların bu konudaki kararlılığı ve güvenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Hükumetinden esirgemediğini ifade etti.
Özkeceçi, Anayasa’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanmadığına da dikkat çekerek, 'Bakın bugün Başbakanımız çok güzel bir cümle kullandı. Bu anayasa Erdoğan için değil, her doğan için gerekli dedi. Yeni nesillerimiz için, Türkiye’mizin geleceği için anayasanın çok büyük bir oranla EVET alarak geçmesi lazım. Ben Yavuzeli’ye inanıyorum, güveniyorum. Yavuzelili kendine yakışanı yapacaktır, bundan zerre kuşkum yoktur. Bakın değerli kardeşlerim bu anayasa ilk sivil anayasa, şimdiye kadar yapılan bütün anayasalarda bir askerin imzası illa vardı. Çok şükür bugün sivillerin gerçekleştirdiği bir alt yapıyla anayasa oluşuyor' ifadelerini kullandı.
'Bahçeli, devlet adamı'
Referandum çalışmalarından MHP ilçe başkanın da katıldığını vurgulayan Özkeçeci, 'Devlet Bahçeli, tam bir devlet adamlığı örneğini gösterdi. Allah razı olsun kendisinden. Beraber yola çıkıldı. Bu anayasanın hazırlanmasında MHP’nin de büyük katkısı var. Buradan ilçe başkanının nezdinde hepsine teşekkür ediyorum' diye konuştu.