Şüphesiz telefon kullanıcılarının sahip olduğu en büyük problemlerden biri'bilinmeyen numaralar' olmuştur. Google ise şimdiki süreçte, telefonlara kullanıcılar tarafından bilinmeyen numaralar üzerinden yapılan çağrılara alternatif bir çözüm bulmuş durumda.

Google bilinmeyen numaraları ortaya çıkaracak

Google'ın Android kullanıcılarına yönelik uygulaması, 2013 yılında Android KitKat işletim sisteminin bir parçası olarak tanıtılmıştı.Kurumsal düzeyde, bilinmeyen numaralardaki kullanıcı ID'lerini ortaya çıkaran uygulamanın Nexus ve Android One çözümleri ile sınırlı tutulması kullanıcı tepkilerine neden olmuştu. Google uygulamanın kapsamını genişletmeyi planlıyor.

Bilinmeyen numara uygulamasının kapsamı genişliyor

TrueCaller uygulamasının bir parçası olan spam algılama uygulaması,Hindistan ve Avrupa pazarlarında yoğun ilgi görmüştü. Gelen çağrıların kitlesel kaynak sayıları bir dizi olarak kullanan uygulama, kullanıcıya bir arayan kimliği sunuyor. Google'ın yeni özelliği ise, en basit tanımıyla kullanıcıları engellemek ve şirketleri rahatsız etmeye yönelik aramaları kaynaklarını tanımak içinkullanıcılardan gelen verileri kullanıyor.

Teknolojinin sektörünün bir diğer devi Apple, iOS 10 sürümü ile birlikte spam aramaların belirlenmesine yardımcı olacak özelliğini kullanıcılarına duyurmuştu.