Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından kentin yıllık ekonomik büyüklüğünü tespit ve bundan sonraki süreçte de takip etmek amacıyla sanayi kuruluşlarına yönelik bir anket çalışması yapılacak.
Sanayi kuruluşları arasındaki 2014 ve 2015 yılına ait verilerin istendiği anket çalışmasıyla, iş etkileşimini arttırmak ve yoğun ekonomik rekabet ortamında karşılaşılan sorunlara ortak çözümler bulunması amaçlıyor. Anketle ayrıca bölgede ileri teknoloji geliştiren, kullanan ve dünyaya pazarlayan bir cazibe merkezi olması için yapılacak olan çalışmaların belirlenmesi hedefleniyor. Sanayi kuruluşlarına yöneltilecek anket sorularında, ana imalat sektör, ana üretim maddeleri neler, üretimden satışlar, toplam satış hasılatı, ihracat miktarı, toplam çalışan sayısı, beyaz yakalı ve mavi yakalı kadın ve erkek çalışan sayısı, çalışanların eğitim durumları konularında cevap istenecek. Anket formu üyelere mail ve faks yoluyla iletilmiş olup, formu alamayanlar GSO’nun internet sitesinden de indirip doldurarak en geç 20 Haziran Pazartesi gününe kadar, Gaziantep Sanayi Odasının [email protected] adresine veya 0342 230 16 82 numarasına faks gönderebilecek. Anketle elde edilecek bilgiler doğrultusunda genel raporlama yapılacağını dile getiren GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, anket çalışmasının bundan sonraki süreç için önemli bir değerlendirme kaynağı olacağını söyledi.
Göncü, sanayi kenti Gaziantep’in üretim merkezi olduğunu belirterek, “Yapacağımız anket çalışması önümüzdeki dönem yapacağımız çalışmalarda yol gösterici olacak. Sanayicilerimizden gelecek olan bu bilgiler doğrultusunda oda olarak üyelerimize ‘Nasıl daha iyi hizmet verebiliriz?’ bunun çalışmalarını yapacağız. Sanayi kuruluşlarına verecekleri bilgiler için şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.