Mesajlaşma alanında FaceTime'ın gerisinde kalmak istemeyen WhatsApp, sonunda videolu görüşme işlevini sunmaya başladı. Videolu görüşme işlevi bir süredir beta sürümü üzerinden sunulmaktaydı.

Android, iOS ve Windows Phone uygulamaları için sunulmaya başlanan videolu görüşme işlevini kullanmak için sohbet penceresinin sağ üst tarafında bulunan telefon simgesine dokunmanız yeterli. Bunu yaptığınızda sesli ve görüntülü görüşme seçenekleri arasından tercih yapabiliyorsunuz. Ailenizi veya arkadaşlarınızı görüntülü olarak aramak için 'Videolu arama' seçeneğine dokunmanız yeterli. Bağlantı her zaman olduğu gibi Wi-Fi veya mobil veri üzerinden yapılıyor.

Görüşme sırasında ön ve arka kamera arasında geçiş yapabiliyor, sesi kapatabiliyor ve kırmızı düğmeye basarak çağrıyı sonlandırabiliyorsunuz. WhatsApp'a göre kullanıcıların en çok istediği işlevlerden biri olan videolu görüşme sayesinde popüler uygulama, artık Skype, Apple FaceTime, Viber, Line ve Google Duo gibi uygulamalara ciddi bir rakip olabilecek.

Videolu görüşme WhatsApp'ın son günlerdeki tek yeniliği değil. Firma geçtiğimiz günlerde çift faktörlü oturum açma işlevini de kademeli olarak dağıtmaya başlamıştı.