Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerine sunduğu eğitim fırsatlarının yanı sıra sosyal imkanlar ve sosyal faaliyetleriyle öğrencilerin gelişimini destekliyor.
Sosyal faaliyetler kapsamında kurulan onlarca HKÜ aktif öğrenci kulüplerinden biri olan KIT (Kalyoncu Institute of Technology-‘Kalyoncu Teknoloji Enstitüsü Topluluğu’) Türkiye’nin en profesyonel öğrenci kulüplerinden biri olarak, markalaşmaya ve büyümeye devam ediyor.
3 yıl önce kuruldu
2013 yılında HKÜ bünyesinde kurulan KIT, sosyal ve teknik anlamda proje ve fikirleri uygulamaya geçirip, çeşitli programlar ve faaliyetler düzenleyerek adından sıkça bahsettiriyor. Geçen üç yıl içerisinde;46 konferans, 14 gezi, 17 yarışma, 11 teknik sertifikalı eğitim düzenleyen KIT, bu yılda Türkiye çapında ses getirecek birçok faaliyet ile başarısını devam ettirmeyi hedefliyor. KIT tarafından düzenlenen, robot ve yazılım günleri, spagetti köprü yarışmaları, dizayn ve obje tasarım yarışması, önemli isimlerin seminerleri, çeşitli spor turnuvaları, konserler, birçok ülkeye teknik ve sosyal gezi gibi faaliyetleriyle dünya üniversiteleri arasında model bir öğrenci kulübü olarak yükselişini sürdürüyor.
Disiplinli çalışmayı rehber edinerek yoluna devam ediyor
KIT Kulübü Kurucusu ve Akademik Danışmanı HKÜ Arş. Gör. Mehmet Sakin, kulüp ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kulüp bünyesindeki öğrenci ve üyelerin eğitim alanlarında kendini geliştirip kaliteli, bilgili, yetenekli olma yolundaki hedeflerine giderken aynı zamanda başta üniversiteye, bölgemize ve ülkemize faydalı olabilecek proje ve faaliyetlerde bulunmak temel amacımızdır. Alışılmış olanın dışına çıkan KIT, bilim ve teknoloji alanına yeni ve güçlü fikirler getirmeyi amaç edinerek, hedefleri doğrultusunda güçlü bir şekilde ilerleyebilmek için disiplinli ve azimli çalışmayı kendine rehber edinerek yoluna devam etmektedir” diye konuştu.