MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın görevinden istifasının yanlış anlaşıldığını belirterek, Özdağ’ın partiden değil, görevinden istifa ettiğini vurguladı.
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, dün yaptığı açıklamada MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, parti binasında yaptığı açıklamada, Özdağ’ın istifasının yanlış anlaşıldığını söyledi. Bir çok partilinin kendisini arayarak Özdağ’ın partiden istifasının nedenini sorduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Taşdoğan, “Gündemimizde ve bilgimizde Sayın Ümit Özdağ’ın istifası yoktu. Sayın Milletvekilimiz MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etmiştir. Altını çiziyorum. Çünkü partililer beni arıyor. Partiden istifa etmiş gibi algılanıyor. Gaziantep Milletvekilimiz partiden değil, MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti” dedi.
Basın toplantısı yapma kararı aldıklarında gündemlerinde ve bilgilerinde MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın istifasının olmadığını söyleyen İl Başkanı Taşdoğan, “Kurumlarımızla görüşme fırsatımız olmadı. Gaziantep için önemli bir gelişme, yetkili kurumlarımızla görüştüğümüz zaman bir bilgilendirmede bulunacağız. Geçen yıl biz de parti kapatmaya fesih olmuştuk. Bu bizim mevzuatımızda, tüzüğümüzde olan bir durum. Parti gerektiği zaman 33. ve sanırım 55. madde gereği feshedebiliyor. Parti kilitleniyor da kilidi alınıp gidiliyormuş gibi anlaşılıyor ama öyle bir şey değil. Parti, yeni yönetim kurmak için mevcut yönetimi feshedebiliyor. Yetkisi dahilinde tüzüğü dahilinde, siyasi parti kanunları, tüzükleriyle yönetilirler. Ümit Özdağ, Gaziantep Milletvekilidir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’dir. Siyaset, eleştirilere tahammül edebilme, eleştirileri kabul edebilme sanatıdır. Hem eleştirirsiniz hem de eleştiri alırsınız. Bunlar içerisinde yoluna doğru devam edebilmek gerektirir. Bu nedenle elbette ki birileri eleştirilebilir. Ancak bizim parti için ülkücü terbiyeyi aşmadan, eleştiri yapılabilir. Kongre kararı aldık 9 Ekimde, ilçe kongrelerimize başlıyoruz. Genel merkezimizden talebimiz, 9 Ekim 2016’da ilk ilçe kongremizin birisini Gaziantep’te bir ilçemizde yapmak” diye konuştu.
KENTTE GÜVENLİK SORUNU İDDİASI
Başkan Taşdoğan, basın toplantısında Gaziantep ve ülke gündemini de değerlendirdi. Taşdoğan, Gaziantep’in güvenlik sorunlarının da olduğunun altını çizerek, “Her toplantımızda defalarca bu sorunu dile getirdik. Fakat bununla ilgili hiçbir adım atılmadı. Adım atılana kadara da dile getirmeye devam edeceğiz. Gaziantep’i tehdit eden birçok olay var. Gaziantep adeta terörün kucağına terk edilmiş durumda. Halkımız her an başına bir şey gelecekmiş gibi tedirgin. Emniyette yapılan bomba ihbarları gün geçtikçe artıyor. Şu anda çözüm süreci adı altında yapılan saçmalıkların, vebalini çeken bir ülke ve şehir konumundayız. 1 Ocak’tan bu yana şehit sayısında ciddi bir artış başladı. Yaz ve güz aylarında birkaç gün arayla gelen acı haberler, artık hemen hemen her gün geliyor ve şehit sayısı da bir iki ile sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde, 24 saat içerisinde 37 tane şehit verdik. Bu bela yüzünden insanlar refah içerisinde değiller' dedi.
BOMBALI MİNİBÜS UYARISI
Taşdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçlerinin, bomba yüklü minibüs konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlattı. Plakaları basına dağıtılan ve eylemlerde kullanılması planlanan araçlar konusunda görenlerin emniyet güçlerine bildirerek yardımcı olmasını isteyen Taşdoğan, bölge insanının da olası saldırılara karşı dikkatli olmasını istedi. Taşdoğan, 'TSK bomba yüklü 06 DZ 8027 plakalı, beyaz renkte bir minibüsün olduğunu ve minibüse öncülük yaptığı düşünülen 21 GK 397 plakalı Doblo tarzı aracı 81 ile duyurarak güvenlik tedbirlerini arttırılmasını istedi. bu konuyla ilgili, halkımızın duyarlı davranması gerekir” ifadelerini kullandı.