Maliye Bakanı Naci Ağbal Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlenen Maliye Politikası ve Reform Gündemi konulu toplantıya katıldı. Ağbal, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.5 büyümesinin çok sevindirici olduğunu söyledi.
Bir dizi toplantıya katılmak üzere Gaziantep’e gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlenen Maliye Politikası ve Reform Gündemi konulu toplantıya katıldı.Toplantıya Gaziantep Muhasebeciler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali İhsan Kaya ve çok sayıda mali müşavir de katıldı.
Bakan Ağbal, Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,5 büyümesinin çok sevindirici olduğunun altını çizerek, 'TUİK rakamlarına göre Türkiye yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,5 büyüdü. Bu gelişme Türkiye ekonomisi için çok önemlidir. Ağustos ayından itibaren ekonomiyi canlandırmak için birçok reform yaptık, vergileri düşürdük, Tüketicinin krediye erişimini kolaylaştırdık. Bugün büyümeyle kararlarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de tüketim kaynaklı büyüme devam edecektir. Yatırım harcamaları yüzde 2 büyüdü bu çok önemlidir. Sanayi son çeyrekte sanayideki yüzde 5 oranında yıllık bazda büyüme var. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ekonomide tam bir güven içinde yolumuza devam ediyoruz. Ekonomimizin temelleri sağlamdır. Güven tamdır ülkemize inşaat sektöründe de yüzde 3.7’lik bir büyüme var. Bu da bizim için çok önemlidir. Bunlar herkesin Türkiye algısını olumlu bir şekilde daha da yukarı çekecek bir gelişmedir. Hep beraber milletçe bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz. Türkiye ekonomisinin şoklara karşı kendini toparlayabilme kabiliyetine sahiptir. Birçok ülke bunu kaldıramazdı. Bunu girişimcilerimiz, firmalarımız sayesinde yapıyoruz. Bütün reel sektöre huzurlarınızda teşekkür ederim' dedi.

“Sorunlarınızı çözeceğiz”
Sorunların farkında olduklarını belirten Bakan Ağbal, “Son 14 yılda gelir idaresi baştan ürettik. Çok genç ve dinamik bir ekip oluşturduk. Mesleğini seven mükelleflerini seven bir ekibiz. Bünyemize 2 bin eleman katacağız. Ne kadar yoğun ve zor şartlar içinde çalıştığınızın farkındayız. Özellikle bayan muhasebeci arkadaşlarımızın doğum ya da başka durumlarda yeterli tatil yapamadıklarını söylüyor. Gereken düzenlemeleri yapacağız. Yeni gelir vergisi kanunundan önce, 4. dönem geçici vergi beyannamesini kaldıracağız. 2002 yılında ve ondan önceki yıllarda 100 liralık bütçe yapıyorsunuz burada en büyük kalem faiz 1000 liralık gelirin 43 lirasını faiz ödüyorsunuz. Bu hizmet bütçesini değil faiz bütçesi. Ekonomide mucizeler oluşturduk, bunu faizden alarak bütçeyi yatırıma dönüştürdük. Vergi politikasına büyüme odaklı devam edeceğiz. Büyümeye bütçeden destek vereceğiz. Vergi yükününü aşağıya çekilmesini istiyoruz. Vergi sistemi gerçek manada tabana yayılmalı ama herkes gelirine göre vergi ödemeli, vergi yükünü aşağıya çekmek gerekiyor. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili adımlar atacağımızı göreceksiniz. Bütün bu iyileştirmelere rağmen ‘ben vergimi ödemiyorum’ diyenlere de caydırıcı olacağız. Süper teşvik paketini hayata geçirerek sayısız kolaylığı sağladık. Türkiye için önemli bir yapısal bir reformdur. Ekonomik açıdan önemli bir reformdur. Bütün reformlara dayanak teşkil edecek bir reform olacak. Biz demokratik hayatı her bakımdan geliştirdik ama hala atılması gereken adımlar var” diye konuştu.