Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Serkan Karaismailoğlu, çocukların tablet veya cep telefonu ile ödüllendirilmesinin ya da bu cihazlar verilerek susturulması ve oyalanmasını istemenin doğru bir davranış olmadığını söyledi.
Dr. Karaismailoğlu, Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen, “Teknoloji Bağımlılığı ve Beynimiz” konulu söyleşide, teknoloji bağımlılığının zararlarını anlattı. Oğuzeli Kaymakamı, Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürü, Özel Sanko Okulları yöneticileri, öğretmenler ve velilerin katıldığı toplantıda, bilim insanı yetiştirdiği için Sanko ailesine teşekkür ederek söyleşisine başlayan Dr. Karaismailoğlu, anne ve babaların çocuklarına zaman ayırmaları gerektiğini kaydetti. Anne ve babaların istediklerini yapabilmek adına çocuklarını tablet ve cep telefonları ile ödüllendirme veya kendilerine zaman ayırabilmek için teknolojik cihazları vererek onları oyalama veya susturma yolunu tercih etmelerinin doğru bir yaklaşım olmadığına dikkati çeken Dr. Karaismailoğlu, bu yaklaşımların çocuklarda teknoloji bağımlılığını tetiklediğine vurgu yaptı. Özellikle küçük yaş çocuklarının sosyal medya hesaplarının olmaması gerektiğinin altını çizen Dr. Karaismailoğlu, karşılaşılabilecek tüm olumsuz sonuçlardan anne ve babaların sorumlu olduğuna işaret etti. Dr. Karaismailoğlu, sosyal medyanın ilişkileri bozduğunu, empati duygusunun her geçen gün köreldiğini, erkek çocuklarda kız çocuklarına göre empati duygusunun daha az olmasına bağlı olarak, şiddet içerikli oyunların ileriki dönemlerde davranış bozukluklarına yol açtığını bildirdi.
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Dr. Karaismailoğlu, velilerin çocuklarını enstrüman çalmaya, kitap okumaya yöneltmelerini ve kaç yaşında olurlarsa olsunlar gerçek yaşamdan hikayeler anlatmalarını, kendilerinin de çocuklarına rol model olmalarını önerdi.