Cumhurbaşkanı Erdoğan için ağır ithamlarda bulunan Akif Ekici’ye AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp ÖzKeçeci’den sert bir cevap geldi.
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin Cumhurbaşkanı’na yönelik söylemlerini basın açıklamasıyla kınadı. Özkeçeci, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2016 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşma yapan CHP Milletvekili Akif Ekici’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. İl Başkanı Özkeçeci, 'CHP’li Akif Ekici’nin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden sözleriyle, esasen kendini tanımlamıştır diyen İl Başkanı Özkeçeci, “ Ekici’nin Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a söylemleri, eleştiri değil edepsizliğin, ahlaksızlığın ve terbiyesizliğin ifadesidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden sözleriyle Akif Ekici, siyasetin de siyasetçinin de seviyesini düşürmüştür. Bizim aldığımız terbiye, sahip olduğumuz edep ve ahlak, Akif Ekici’ye aynıyla ya da misliyle cevap vermemize manidir” dedi
’’EKSİKLİĞİ HİSSEDİLEN TEK HUSUS CİDDİ BİR MUHALEFETTİR’’
Muhalefet demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Özkeçeci, ”Seçim sonrasında Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu kendileri ile bir araya geldi. Kısır polemiklerle, nezaketsiz atışmalarla zamanımızı heba edeceğinize projeler üretin, getirin tartışalım dedi. Ama ne değişti? Maalesef hiçbir şey değişmedi” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’dan sonra Ekici’nin de milletin vekiline yakışmayacak bir tutum izlediğini söyleyen Özkeçeci, “Bulunduğu yüksek makama, milletin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza kullandığı üslup asla kabul edilemez, asla kabul edilmeyecektir. Girdiği her seçimde milletimizin büyük teveccühüne mazhar olmuş bir liderden söz ediyoruz. Sizin millet iradesine, Cumhurbaşkanı makamına saygınız bu mudur? Siz saygı göstermiyor hakaretler, tehditler savuruyorsunuz. Eskiden millete bidon kafalı derdiniz, şimdi Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyorsunuz. Muhalefetteki tek değişim bu. Bu millet size ders üstüne ders verdi, her seçimde sizi sandığa gömdü ama hiçbir şey öğrenmediniz” şeklinde konuştu.
'BU HAKARETLER MİLLETE YAPILMIŞTIR’’
Cumhurbaşkanlığı, milletimizin ve devletimizin en üst temsil makamı olduğunu hatırlatan Özkeçeci, 'Bu makam ve mekanlar milletindir. Bu makamlara ve bu makamda milletin verdiği yetkiyle görev yapanlara saygısızlık millete yapılmış olur. Cumhurbaşkanımız hakkında nezaket ölçüsünden uzak saldırı ve hakaret bilinmelidir ki, millete yapılmıştır. Seçim sonuçlarını bir de bu açıdan değerlendirirseniz diyorum. Bu aynı zamanda Türkiye genelinde 21 milyon , Gaziantep’imizde de 475 bin oy ile Sayın Cumhurbaşkanımızı bu makama layık gören millete ve Gaziantepli hemşerilerime yapılmış bir hakarettir. Millet kem sözü sahibine iade etmeyi sandıkta bu şekilde ifade ediyor olmasın. Bu makamlara gelmek büyük bir onurdur. Bu aziz millet kendi değerlerine inanan ve sahip çıkanı gözünden tanır, sözünden tanır, yaptığından tanır. Kısaca millet, millet adamlarını, milli olanı çok iyi bilir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millet adamıdır ve millidir. Ülkesini ve milletini sever, millet de onu sever. Sayın Ekici, haddini aşarken gösterdiği kavrayış yoksunluğunun aynı zamanda milletimizin bir parçası olan CHP’li seçmenlere karşı olduğunu da fark edemeyecek ölçüde bir kör noktada durmaktadır. Nezaketten edepten nasibini almamış bu kişiye hasta ruh haliyle şuursuzca sarf ettiği sözlerden sonra TBMM İç tüzüğü gereğince geçici olarak Genel Kurul’dan çıkarmayla cezalandırılmıştır. Ancak esas cezayı Gaziantepli hemşehrilerim 2019’da verecektir” diye konuştu
’’NEFRET SİYASETİ İTİBAR GÖRMEZ’’
Özkeçeci, CHP’nin hizmet yerine hakaret, nefret siyaseti yapmayı alışkanlık haline getirmiş zihniyet olarak değerlendirdi. Özkeçeci, 'Milleti siyaseten olmasa da toplumsal olarak kucaklayacak sorumlu bir söylem ve hizmet üretmek yerine, hakaret ve nefret ile siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiş zihniyet aziz milletimizden hiçbir zaman itibar görmemiştir, bundan sonra da görmeyecektir. AK Parti İl Başkanı olarak, Milletimizin tercihlerini küçümseyerek, siyasi terbiyeden yoksun bir şekilde ülkemizi temsil eden en üst makama yönelik ucuz, bırakın nezaket söylemini, en temel insani değerlerinden dahi yoksun konuşma tavrını kınıyor ve bu köhnemiş siyasi zihniyetin takdirini her zaman bunu en güzel şekilde yapmış olan, karar ve iradesi alınması gereken derslerle dolu olan , yüce milletimize bırakıyorum' ifadelerine yer verdi.