Sanko Sanat Galerisi’nde 17 Haziran Cuma günü Oğuzhan Cem Taş tarafından, filografi sanatı ile hazırlanan sergi açılacak.
SANKO Holding’te 8 yıldan beri çalışan sanatçı Oğuzhan Cem Taş, filografi sanatının konu edildiği bir video izledikten sonra etkisinde kaldığını ve bu sanatla iki yıldır uğraştığını söyledi. Gaziantep’te şimdiye kadar eğitim ve sergi amaçlı iki sergide eserlerini sanatseverlerle buluşturan Oğuzhan Cem Taş, evli ve bir çocuk babası. Oğuzhan Cem Taş’ın 17 Haziran Cuma günü saat 17.00’de açılacak sergisi, 30 Haziran’a kadar gezilebilecek.
FİLOGRAFİ NEDİR
Filografi ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilip belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesi sanatıdır. Bu sanat Ortadoğu’da doğmuş batıya ve uzak doğuya yayılmıştır. Filografi sanatçısı önce kafasında bazı motifler tasarlıyor. Daha sonra bu motifleri oluşturmak için tahta panolar üzerine bildiğimiz çivilerini belli bir düzene göre çakıyor. Bu çiviler boyanıp verniklendikten sonra çivilerin arasından teller veya çeşitli renklerde iplikler sıkıca geçirilerek önceden tasarlanmış motifler ortaya çıkarılıyor. Ancak bu iplik geçirme de bir ustalık gerektiriyor.