MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında 1. sınıf öğrencileri, geri dönüşüm konusunda bilgilendirilerek bilinçlendirildi.
Şehitkamil Belediyesi yetkilileri, Nilgün-İsmet Akınalan İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Yetkililer, öğrencilere geri dönüşümün önemini ve faydalarını anlattı. MÖP ile çöpün farkını tanıtıcı film eşliğinde öğrencilere gösteren yetkililer, öğrencilerden MÖP’leri MÖP kutusuna, çöpleri çöp kutusuna atmalarını istedi. Bilgilendirme programı sonrası öğrencilere MÖP Geri Kazanım Projesi ile geri dönüşümü yapılan atıklardan üretilen; cetvel, silgi, kalem, kalemtıraş ve yeşeren kalem dağıtıldı.
DOĞA VE ÇEVRE İÇİN ÇOK FAYDALI BİR PROJE
Bilgilendirme programına ilişkin değerlendirmede bulunan Nilgün-İsmet Akınalan İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Hurşit Ateş, “MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında okulumuzda bilgilendirme yapıldı. Şehitkamil Belediyesinin uyguladıkları MÖP Geri Kazanım Projesi’nden dolayı tebrik ediyorum. Biz zaten sene başından beri öğrencilerimizle MÖP Geri Kazanım Projesi’ne destek veriyoruz. Evlerdeki atıklardan geri dönüştürülebilenleri biriktiriyoruz ve MÖP kutularına atıyoruz. Bu projeyi velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte yapıyoruz. MÖP Geri Kazanım Projesi, doğa ve çevre için çok faydalı bir proje. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.
MİNİKLER, BÜYÜKLERİNİ BİLGİLENDİRECEK
Minik öğrenciler, geri dönüşüm konusunda bilgilendirilmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Öğrenciler, MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında kendilerine öğretilen bilgileri büyüklerine de anlatacaklarını söyledi. Çevreye karşı artık daha duyarlı davranacaklarını dile getiren öğrenciler, MÖP’leri MÖP kutusuna, çöpleri çöp kutusuna atacaklarını ifade etti. Minik öğrenciler, kendilerine verilen hediyeler için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.