SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş hayatı ve ekonomi dergisi Business Life tarafından gerçekleştirilen “İş Dünyasına Yön Veren Türkiye’nin En Etkili 50 İş İnsanı” arasında açıklandı.
Business Life Genel Yayın Yönetmeni Seyfettin Bayram, “İş Dünyasına Yön Veren Türkiye’nin En Etkili 50 İş İnsanı” araştırmasına yönelik değerlendirmesinde, “Eskiler, ‘paran kıtsa, itibarın sağ olsun’ derler. Alışverişte güveni simgeler bu anlayış. Canın sağ olsun kadar samimi söylenmiş bir sözdür” dedi.
İtibarın bir yanıyla güven ve saygınlık olduğuna vurgu yapan Bayram, “Öbür yanıyla küreselleşen dünyada ayakta kalmak için hepsini kuşatacak liderlik demek. Bu yüzden ekonomide yol almanın yelkenlerinden biridir itibar” ifadelerini kullandı.
“İş Dünyasına Yön Veren Türkiye’nin En Etkili 50 İş İnsanı” araştırmasında alanında öncü işadamlarını liste başı yapan önemli kriterlerde değinen Bayram, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun, “Aldıkları kararlar ve eylemleriyle başlıca sektörlere yön veren liderler” ve “Anadolu’ya yön veren en etkili liderler” kategorilerinde öne çıktığına dikkati çekti.
Türkiye’nin son dönemde yaşadıklarına rağmen, ekonomi çıtasının hep yukarıda olmasının, iş dünyası liderleri, liderlerin çalışanları, bürokrasi ve devleti yönetenler sayesinde olduğunun altını çizen Bayram’ın, Vefa Korkmaz ile birlikte gerçekleştirdiği araştırmada, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na ilişkin “SANKO Holding, 15 bin çalışanla 11 sektördeki 70 şirketle yıllık 2 milyar dolar ciro gerçekleştiriyor. 2013 yılı sonunda yönetim kurulu başkanlığı görevini kardeşi Zeki Konukoğlu’na devreden ve iş dünyasında etkinliğini sürdüren SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ileriyi gören, yenilikçi ve paylaşımcı yönetim anlayışıyla SANKO’yu Türkiye’de sanayileşmenin sembolü haline getirdi. Konukoğlu, sosyal sorumluluk misyonunu hiçbir zaman ihmal etmedi” ifadelerini kullandı.
Capital araştırmasında da listeye girmişti
SANKO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Capital’in, “Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı” araştırmasında, iş dünyasının en güçlü liderleri arasında yer almıştı.
SANKO Holding’in, 15 bin çalışanla 2 milyar dolar ciro ve 500 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, Abdulkadir Konukoğlu’nun, Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı arasında yer alması, Capital’de şöyle gerekçelendirilmişti:
“Anadolu sermayesinin güçlü isimleri arasında yer alıyor. 15 bin kişiye istihdam sağlayan grubun onursal başkanı. Hayırsever işadamı. 65 yaşında aktif yönetimden çekildi ve başkanlığı kardeşi Zeki Konukoğlu’na bıraktı. Ancak halen fikrine en çok danışılan isimler arasında.”