ATEM Koleji kurucu üyesi Adem Temiz :

Öğrencileri yalnız sınava

değil hayata hazırlıyoruz

Özel Adem Temiz Anadolu Lisesi (ATEM) uzman öğretmen kadrosu ve tecrübesi ile kolej eğitiminde fark yaratıyor. Başarıya giden yolda tüm imkanların öğrencilere sunulduğunu söyleyen ATEM Koleji kurucu üyesi Adem Temiz, “ATEM öğrencilerini yalnız sınava değil hayata hazırlıyor. Başarı ise kaliteli bir eğitim kurumundan geçer” dedi.

ATEM KOLEJİ İLE ALIŞILA GELMİŞ EĞİTİM ANLAYIŞI DEĞİŞECEK

Gaziantep’teki eğitim sistemlerini değerlendirerek ATEM Koleji’nin vizyon ve misyonundan bahseden Temiz, “Biz bu bölgede uygulanan eğitim sisteminin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Yıllardır uygulanan sistemin dışında bir sistem uygulamaya çalışıyoruz. Bir konuyu öğrenciye anlattıktan sonra öğrencinin önüne 15-20 test koyup da hadi test çözün demek yerine bu çalışmayı daha eğlenceli, daha istekli, daha nitelikli çözmesini sağlıyoruz. 20 yıldır biz eğitimin içindeyiz. Gözlemimizde şu var. Gaziantep’te yıllardır olup da halen başarılara imza atamamış çok sayıda özel eğitim kurumları var. Bence artık onlara kırmızı ışık yandı. Bizler de yeşil ışık olan hakkımızı istiyoruz. Eğitime farklı bir vizyon getiriyoruz” dedi.

BAŞARIYA GİDEN YOL SOSYAL ETKİNLİKTEN GEÇER

ATEM Koleji’nin öğrencilere önemli sosyal etkinlik imkanları sunduğunu söyleyerek başarının ödüllendirildiğini dile getiren Temiz, “ATEM olarak biz haftanın altı günü dolu dolu bir eğitim süreci yaşarız. Haftanın yedinci günü ise yine dolu dolu sosyal etkinlikler yaparız. Öğrencilerimizle haftanın tatil gününde halı saha maçları yapıyoruz, bisiklet turları yapıyoruz, piknikler yapıyoruz. Amacımız öğrencilerimize bir haftanın yorgunluğunu attırmak ve öğrencilerimizi motive etmek” ifadelerine yer verdi.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ EĞİTİMDE KALİTE  OLMAK

ATEM’in eğitim kalitesini korumak ve öğrencilere daha fazla zaman ayırabilmek için öğrenci sayısının az tutulduğunu aktaran Temiz, “Biz parasını veren her öğrenciyi okulumuza almıyoruz. Okulumuzun kriterler var. Bir öğrenci vardır okula gelir onlarca öğrenciyi huzursuz eder. Eğitim kalitemiz için biz buna sıcak bakmıyoruz. Az öğrencimiz olsun ama kaliteli öğrencimiz olsun öğrenmeye aç öğrencimiz olsun istiyoruz. Öğrenci sayımızı bu kalite çemberini korumak için fazla tutmuyoruz. Bu yüzden her öğrencimiz ile bire bir ilgilenebiliyoruz. Öğretmenlerimiz de kesinlikle kendini alanında geliştirmiş önemli isimlerdir” açıklamalarında bulundu.

 

HER ÖĞRENCİMİZLE BİRE BİR İLGİLENİRİZ

9. sınıfta ATEM ile eğitime başlayan öğrencilerin eğitim kalitesinde kat ettiği yolu değerlendirerek öğrenci ile bire bir eğitim imkanlarını değerlendiren Temiz, “Bize öğrencimiz 9. Sınıfta geliyor. Biz öğrencilerimizin başarı sınırını dönem başında yaptığımız sınavlarla belirliyoruz. Sınav sonuçlarını da bir öğrenci asla diğer bir öğrencinin başarı sonuçlarını bilmez. Bu bilgiler tamamen bizde kalır. Biz bu sonuçlara göre öğrencimizin eksik kaldığı alanları tespit ederiz. Öğrenci hangi alanlarda okulumuza ilk başlarken zayıf olarak gelmiş ise o alanlarda birebir dersler yazılır. O eksiklik en baştan kapatılır. Derslerimiz her gün saat 15.00’da biter sonrasında 17.00’a kadar da birebir derslerimiz başlar. Haftalık olarak da öğrencilerimiz deneme sınavları yapılarak eksiklikleri giderilmiş mi kontrol ederiz” diye konuştu.

EĞİTİMDE TEKELLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Özel okulların Gaziantep’te yetersiz olduğunu söyleyerek özel okulların fiyat politikalarını değerlendiren Temiz, “Özel okul sayısı Gaziantep’te kesinlikle yetersiz. Gaziantep’in eğitime bakış açısından dolayı çok dolu dolu okullar da yoktur aslında. Fiyat farklarına gelecek olursak bu sektörde tekelleşmeler yapan eski isimler var. Bu yalnızca isim farkıdır. Eğitimde fiyat farkı diye bir şeyin olması da aslında yanlış bir uygulama. İşini hakkıyla yapan eğitim kurumlarının üç aşağı beş yukarı verdiği hizmet aynıdır. Ama biz her zaman şunu söylüyoruz. Binanın güzelliğine bakarak öğrenci kaydı yaptırmayın” dedi.  (AHMET ATMACA)