Ağız ve diş sağlığında A’dan Z’ye hizmet sunan Almina Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, hastaların öncelikli tercihi olmaya devam ediyor.  Ağız ve diş sağlığı hususunda koruyucu diş hekimliği uygulamasının önemine değinerek poliklinik olarak sundukları imkanlardan bahseden Almina Ağız ve Diş Polikliniği kurucusu Diş Hekimi Dt. Oğuz Kaan Göğebakan, “Sağlıksız diş birçok hastalığın başlangıcıdır. Koruyucu diş hekimliği önemsenmeli ve 6 ayda bir diş kontrolünden geçmemiz gerekiyor” dedi.

HER HASTAMIZ BİZİM İÇİN ÖZELDİR

Almina Ağız ve Diş Polikliniği’nin hastalarına itina ile sağlık hizmeti sunduğunu söyleyerek her hastanın kendileri için özel olduğuna dikkat çeken Göğebakan, “Almina Diş Kliniği 2017 yılının Kasım ayında Gaziantep’te hizmete başladı. DüztepeMahallesi’nde diş polikliniğinin eksikliğini hissettik ve halkımıza bu kapsamda sağlık hizmeti vermek istedik. Vatandaşlarımızın muayenelerde ve özellikle devlet hastanelerindeki yoğunluktan dolayı yeteri kadar sağlık hizmeti alamadıkların gördük. Her hastamız bizler için çok özeldir. Kliniğimiz dört ünitli ve üç katlı. Muayene var ancak poliklinik yoktu. Bundan dolayı Düztepe’yi tercih ettik” açıklamalarına yer verdi.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINDA A’DAN Z’YE HİZMET SUNUYORUZ

Almina Diş Kliniği’nde A’dan Z’ye tüm ağız ve diş tedavilerinin yapılabildiğine dikkat çeken Göğebakan, “Kliniğimizde çene cerrahisi olarak gömülü çekimleri, implanttedavileri, diş çekimleri, apikal rezeksiyon, ortodontik tel tedavileri, pedadonti dalında çocuklarımıza dolgular, kanal tedavileri, diş eti tedavileri, diş beyazlatma, protetik tedaviler, gibi akla gelinebilecek tüm tedavileri hastalarımıza uygulayabiliyoruz” ifadelerinde bulundu.

SAĞLIKSIZ DİŞ BİRÇOK HASTALIĞIN BAŞLANGICIDIR

Gaziantep’teki en sık rastlanılan ağız ve diş hastalıklarına değinerek sağlıksız dişlerin birçok hastalığın da başlangıcı olduğunu vurgulayan Göğebakan, “Gaziantep’te gördüğümüz en büyük ağız ve diş sağlığı sıkıntısı diş eti problemi. Daha sonrasındaki en büyük sorun ise kanal tedavileri. Bunun sebebi de ağız içi bakımlarının doğru bir şekilde yapılmaması ve hastaların da yine bu konuda bilinçsiz olması. Ağız bakım oranları Türkiye genelinde yüzde 1 seviyelerinde. Sağlık ağızdan başlar. Sağlıksız bir diş ve beraberindeki ağız ve diş hastalıkları birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Kalp sorunlarından tutalım da bağırsak sorunlarına kadar birçok hastalığın oluşmasında diş etkendir diyebiliriz” diye konuştu.

KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ ÖNEMSENMELİ

Koruyucu diş hekimliğinin önemine değinerek vatandaşları altı ayda bir diş hekimliklerine kontrole davet eden Göğebakan, “Vatandaşlar diş ağrısı oluşana kadar diş hekimine uğramıyor. Son noktada diş hekimleri dişi kurtarmaya çalışıyor. Bu kapsamda önem verilmesi gereken en önemli alanlar olarak koruyucu diş hekimliğini görüyoruz. Koruyucu diş hekimliği kapsamında altı ayda bir diş hekimine davet ediyoruz vatandaşlarımızı” ifadelerine yer verdi.

OKULLARIMIZI GEZİP ÇOCUKLARIMIZA SEMİNER VERİYORUZ

Almina Diş Kliniği’nin sosyal sorumluluk projeleri üstlendiğini söyleyerek ağız ve diş sağlığı hassasiyetinin okullarda kazandırılması için çalıştıklarını söyleyen Göğebakan, “Almina Diş Kliniği olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında da önemli bir adım attık. Okullarımızdan gerekli izinleri alıp oralarda öğrencilerimize eğitimler veriyoruz. Yine öğrencilerimize bu kapsamda hediyeler dağıtıyoruz. Öğrencilerimizde erken yaşlarda diş sağlığına karşı duyarlılık oluşturmak öncelikli hedefimiz” dedi. (AHMET ATMACA)