Referandum öncesinde bir araya gelen Bölgesel AK Parti Kadın Kolları Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Altı ilin katıldığı bölgesel AK Parti Kadın Kolları Toplantısı’nda referandum sürecinde kadın kollarına düşen görevler paylaşıldı. Referandum sürecinde sahada aktif olarak rol alacak olan kadın kollarından toplantıya yoğun katılım gerçekleşti.

AK Parti Kadın Kolları Bölgesel Eğitim Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Üç gün sürecek olan eğitim toplantısında altı ilden gelen kadın kolları temsilcilerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ve Ak Parti Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanı Filiz Üzücü hitap etti.

ŞAHİN: DARBELER VE EKONOMİK KRİZLER KADER DEĞİL

Türkiye’nin yaşadığı darbe ve ekonomik kriz yıllarının kader değil kötü yönetimlerin hatası olduğunu söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Anadolu’nun birçok ilinden gelen kadın kolları temsilcilerimizi Gazi Şehrimizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Asla geçmişimizi unutmamamız gerekiyor asla istikrardan taviz vermememiz gerekiyor. AK Parti’nin vizyonunu misyonunu sürekli yaşamak ve yaşatmak gerekiyor. AK Parti finalin ta kendisidir. AK Parti’nin çatısında 80 milyon vatandaş var. Engellisiyle, engelsizi ile genci ile yaşlısı ile kadını ile erkeği ile güçlü bir altyapımız var. AK Parti’nin 15 yıl önce 2001 yılında nasıl kurulduğunu hiç unutmamamız gerekiyor. Her on yılda bir gelen darbenin, ekonomik krizin bir kader olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bunun sebebinin kötü yönetimlerden kaynaklandığını bilmemiz gerekiyor. 80 milyon oy veren vermeyen herkes AK Parti’nin başarısına inandı” dedi.

AK PARTİ’NİN BAŞARISI DÜNYAYI ŞAŞIRTTI

AK Parti’nin daha kuruluşunun onuncu ayında yüzde 60 ile parlamentoya girmesini tüm dünyanın merakla takip ettiğini ve başarının dünya üniversiteleri tarafından araştırma konusu edildiğini ifade eden Başkan Şahin şu açıklamalarda bulundu, “2001 yılında partimizi kurarken il başkanımız o sırada bir sanayici olarak geldi ve abimiz olarak yönetime girdi. Ben özel sektörde 15 sene mühendislik yapmış bir yönetici olarak eşimle birlikte geldik ve yönetime girdik. Dalga dalga bu tüm Türkiye’ye yayıldı. AK Parti on aylık bir parti iken daha hiç kimsenin ne olduğunu anlamadan dünya buradaki değişimi matematiksel olarak hissetmeden on aylık bir parti yüzde 60 parlamento çoğunluğu ile iktidara geldi. Bu büyük bir sessiz devrimdi. Bunu dünyanın birçok üniversitesinden gelen akademisyenler inceledi. Bu nasıl bir başarı dediler. Bu başarının temeline bakıldığında halkın ve AK Parti teşkilatının en büyük güç olduğu anlaşıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız genel başkan iken söylediği ilk şey bizim televizyonumuz gazetemiz yok algı operasyonunda taban oluşturacak hiçbir şeyimiz yok ama bizim en önemli şeyimiz çok güçlü bir teşkilattır dedi. Nasıl biz Gaziantep’ten yola çıktıksa 81 ilden de arkadaşlarımız başarı için yola çıktı. Siz varsanız bizde varız dedik”.

KADIN SİYASETİN NESNESİ DEĞİL ÖZNESİDİR

Kadının siyasetin nesnesi değil öznesi konumunda olduğunu söyleyerek asıl meselenin memleket sevdası olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Kadınsız yaşam olmaz. Kadın siyasetin nesnesi değil öznesidir. Yan kol olarak başladığımız kadın ve gençlik kolları yapılanması ana kademeyi güçlendiren en önemli varlık oldu. Yola çıkarken ilk parlamentoya geçtiğim zaman daha genel merkez kadın kolları başkanlığı kurulmamıştı. Ana kademeler güçlü bir şekilde çalışıyor ama güçlü bir genel merkez yoktu. Bu ülkenin seçilmiş ilk milletvekiliydim. Gaziantep kadınıyla erkeğiyle temsil edilmeli temsilde adalet sağlanmalı ve seçilecek listede mutlaka bir kadın olması gerektiği anlayışı bizi Ankara’ya götürdü. Bizim derdimiz ismimizin yanında ne yazdığı değil bizim derdimiz memleket sevgisi. Bu ailenin bir ferdi olduğum için çok mutlu ve onurluyum. Önce dört yıl Selma hanım ile kapı kapı dolaştık. Kadın kolları seçimden seçime hatırlanan sonrasında unutulacak bir yapı değildi. Kadın başarısının ve duygusal zekasının siyaset masasında yer alması gerekiyordu” ifadelerinde bulundu.

AK PARTİ KADINLARI MERKEZ ALDI

AK Parti’nin kadını merkeze alarak yaptığı tüm politikalarla kadının yaşamının kolaylaştırılmasının hedeflendiğini dile getiren Başkan Şahin, “Genel başkanımız ile yola çıkarken kadını merkeze alıp kadının ekonomik hayatta, kültürel hayatta, siyasal hayatta hep aktif rol almasını sağladık. Böyle bir liderimiz bizlerin yolunu açtı. Cumhurbaşkanımız ile Anadolu kadını arasında çok önemli bir değer var. Bütün politikalara kadın merkez alınarak kadının hayatının kolaylaştırılması hedeflendi. Çok büyük çılgın projeler yaptık. Kimsenin inanamayacağı hastaneler, okullar, yollar yaptık. Ama daha da önemlisi bu ülkenin yarısı olan kadınların anaların öz güveninin gelmesini sağladık. Köye ilk gittiğim zamanlar kadınlar beni gördüğünde camdan aşağı inemiyordu oradan el sallıyordu. Şimdi aynı köye gittiğimde köyün kadınlarının yarısı beni sokakta karşılıyorlar. Benimle oturuyorlar. Kadınlara verdiğimiz bu özgüven sıkıntılarının, ihtiyaçlarının dillendirilmesini sağladı” şeklinde konuştu.

ÖZKEÇECİ: ASLANIN ERKEĞİ OLUR DA DİŞİSİ OLMAZ MI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sadece başkan gibi çalışmayarak AK Parti teşkilatına nevher görevi de üstlendiğini söyleyen AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci şu açıklamalarda bulundu, “Daha geçtiğimiz günlerde bir amcamızın gelini tarafından nasıl temizlendiği sosyal medyaya düştü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz olaya anında müdahale etti. Şu anda o yaşlı amcamız devletin güvencesi altına alındı. Bu nasıl sağlandı. Sayın bakanımızın kurduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayesinde oldu. Fatma Hanım sadece Büyükşehir Belediye Başkanı değil teşkilatımızın önünde bir nevher gibi çalışıyor. Kadın kolları bizler için çok önemli. Türkiye’nin geleceğine sizler yön vereceksiniz. Bakanımız kadınlar için yine bir ilke imza atarak 83 kadın şehidimiz için bir anıt yaptırdı. Aslanın erkeği olur da dişisi olmaz mı.”

GİRİLMEDİK EV SIKILMADIK EL KALMAYACAK

Referandum sürecinde kadın kollarının ve teşkilatın girmediği ev ve sıkmadığı el kalmayacağını vurgulayan Özkeçeci, “İşimiz zor ama başımızda bir lider var. Önümüzde bir referandum süreci var. Bu süreçte kapı kapı sizler gezeceksiniz. Bizler alanda olacağız ama girilmedik el sıkılmadık el bırakmayacak olan da sizlersiniz. Evlere ve ellere kadınlarımız ulaşacak” ifadelerine yer verdi.

İYİ Kİ BÖYLE BİR MUHALEFET VAR

AK Parti’nin başarısının muhalefetin başarısızlığı ile daha da iyi anlaşıldığını söyleyen Özkeçeci, “AK Parti’nin beyazına kara demek muhalefet partinin şanssızlığı. İyi ki böyle bir muhalefet var diye dua ediyorum. İyi ki de böyle bir muhalefet var ki bizim kıymetimiz ortaya çıkıyor. Onun için işimiz biraz daha kolay. Çok çalışacağız ki Türkiye’nin geleceği için çocuklarımızın geleceği için referandumdan çok yüksek oranda evet çıkması gerekiyor. Gaziantep olarak hazırız tüm çalışmalarımızı yaptık” dedi.

AHMET ATMACA