2007 yılında Besnili vatandaşlara söz veren Gaziantep Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, duble yolun başlatılması için önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Besni ile Araban arasında kalan yolun da bir yıla kadar tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, “Memleketimiz için söz verdik yapıyoruz” dedi.

GÖNLÜMDE YATAN MEMLEKETİME HİZMET ULAŞTIRMAKTI

2007 yılında Adıyaman Besnili vatandaşlara Gaziantep Besni arasının duble yol olacağı yönünde vaatlerde bulunduğunu ve yol çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Erdoğan, “Hükümetimizin bütün iller arasında yolların duble olmasıyla ilgili bir politikası vardı. Bu proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın projesiydi. Bu proje kapsamında Adıyaman Besni’de 2007 yılında Besnililere bir vaatte bulundum. Gaziantep Besni arasını duble yol yaptıracağımı dile getirdim. Besni Adıyaman arası zaten duble yoldu.  Benim gönlümde yatan memleketime hizmet ulaştırabilmekti. Ankara’ya geldiğimde bu konuyu o zaman Ulaştırma Bakanı şimdi Başbakan olan Binali Yıldırım Beye ilettim. İl özel idareler marifeti ile Gaziantep Araban arası yolu tamamladık. Daha sonra Başbakan Binali Yıldırım talimat verdi ve yol harcamalarının karşılanmasını söyledi. Araban’a kadar 13 milyon 120 bin TL’lik bir harcama yapılmıştı. Harcanan bu bedel Binali Yıldırım Beyin talimatı ile tamamı ödendi. Elde kalan para ile biz de köylerimize kilit taşı, kanalizasyon, sosyal tesis gibi hizmetler götürdük” dedi.

BESNİ ARABAN ARASI DUBLE YOLUNA KAVUŞACAK

Besni ile Araban arası yolun Çat Baraj çalışmaları dolayısı ile kısa süreli aksamaya uğradığını ve duble yolun bir yıllık süreç içinde ulaşıma açılacağını kaydeden Erdoğan, “Bugünkü geldiğimiz noktada da Besni ile Araban arası yolumuz kaldı. Yolun kalma sebebi de o bölgede Çat Barajı’nın bulunması ile alakalı. Baraj yol üzerine denk gelmesi ile birazcık gecikme yaşandı. Yol ile ilgili şu anda önemli çalışmalar var. Kısa süre içinde yolumuz da tamamlanacak” ifadelerinde bulundu.