Gerçekleştirilen temayül seçimleri ile Gaziantep’te AK Partide 144 aday adayı içinden toplamda 14 aday seçilecek. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Gaziantep’te AK Partili 14 ismin adaylığı kesinleşecek. Temayülde konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Gaziantep’in destan yazacağını söylerken İl Başkanı Özkeçeci ise Gaziantep’in 24 Haziran’da çifte bayram yapacağını dile getirdi. 

KAYA: HEM GAZİANTEP HEM TÜRKİYE TARİH YAZACAK

24 Haziranda yeni bir destek yazılacağını söyleyerek aday adayları ve partililere seslenen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “24 Haziran seçimlerinde yeni bir sistem gelecek. Bundan sonraki dönemdeki yol arkadaşlarımızın belirlenmesi için bir yöntem izliyoruz. Genel merkezimde yakın zamanda 600 milletvekilimizi genel başkanımızın onayı ile tespit etmiş olacağız. 24 Haziran seçimlerinde gerek Gaziantep’te gerek tüm Türkiye’de destan yazarak Türkiye’mizin yeniden dirilişinin, şahlanışının yolcuları ve koşturanı olacağız. 24 Haziran yeni bir döne. Bu çalışmayı Cumhur ittifakı, milli ittifak gibi birçok tanımlamalarla birlikte MHP ile gerçekleştirdik. Bu sürece Büyük Birlik Partisi de dâhil oldu. Türkiye’nin 2002’den bu yana yaklaşık 3 buçuk kat büyüyen ekonomimizi daha iyi yerlere taşımak zorundayız.  Geriye dönüp baktığımızda AK Parti bu ülkede hayal bile edilemeyecek şeyleri gerçekleştirdi. Geriye bakarsak inanılmazı başardık ama daha yolun başında bile değiliz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

24 Haziran genel seçimlerinde belediye başkanlarına büyük görevler düştüğünün altını çizerek belediye başkanlarının seçim stratejileri hakkında bilgi veren Kaya, “Türkiye’nin bin 398 belediyesinin 884’ü AK Parti’nin. 2019 Mart seçimini de bizim şimdiden yapmamız gerekiyor. 24 Haziran seçimleri bittiği zaman eylül ve ekim gibi temayüller olur kasım aralıkta adaylar açıklanır. Yani bu seçimlerde iki seçim birden yapılmış gibi olacak. Özellikle meclis üyelerimiz ve belediye başkanlarımıza sesleniyorum2019 seçimlerini bugünmüş gibi çalışalım” dedi.

ÖZKEÇECİ: GAZİANTEP 24 HAZİRAN’DA İKİ BAYRAMI BİRDEN YAŞAYACAK

Cumhurbaşkanının talimatlarıyla Gaziantep’in Türkiye’de ilk on sıralamasına girmesi için yoğun bir çalışma içinde olunduğunu belirterek Gaziantep’in bu yıl iki bayramı aynı anda kutlayacağına değinen AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci “Gaziantep’te bugün demokrasi şöleni yaşanıyor. 2023 Gaziantep’imize Türkiye’mize omuz verecek liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşlığı yapan 14 milletvekili adayı arkadaşımızı seçeceğiz. Gaziantep her zaman Türkiye’nin yüzünü ağartan ili olmuştur. Türkiye ortalamalarının her zaman 10 puan üstünde olmuştur. Son Gaziantep kongremizde genel başkanımızın teşrifleri ile gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız bize şunu söyledi ben Gaziantep’i ilk on içinde görmek istiyorum dedi. Bu bizim için bir emirdir. 144 tane aday adayımız var ve bunların içinden 14 aday seçilecek. 24 Haziran günü Ramazan Bayramı’nın hemen akabinde denk geliyor. Gaziantep iki bayramı bir arada kutlayacak” dedi.

KAÇAR: GAZİANTEP’TE DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANIYOR

Temayül seçimlerinde Gaziantep’te büyük bir coşku olduğunu söyleyerek Gaziantep’te büyük bir demokrasi şöleni yaşandığına dikkat çeken AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, “Yeni dönemde Gaziantep’te 14 milletvekilimiz olacak. Temayülde 144 aday adayımız için bin 600’u aşkın teşkilat mensubumuz oy kullanacak. Oy kullanacak olan arkadaşlarımız il, ilçe ana kademe gençlik kolları, kadın kolları, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkanlarımız ve mahalle başkanlarımızdır. Toplam dokuz ilçemiz 12 sandıkta oy kullanacak. Demokrasi şöleni ile başlattığımız bu temayülü yine bu şekilde tamamlayacağız” ifadelerinde bulundu.(AHMET ATMACA)