Sektörün önemli temsilcileri mesleki sorunlara dikkat çekerken 11. Nolu Petrol Ürünleri GTO Komite Başkanı Necmi Alpay, “Sektörümüzün ciddi sıkıntıları var. EPDK’nın çözüm için sorunların üzerine gitmesi gerekiyor” dedi.

ACIOĞLU: HEDEFİMİZ GAZİANTEP’İ TÜRKİYE EKONOMİSİNDE DÖRDÜNCÜ GÜÇ YAPMAK

GTO’nun vizyonunun Gaziantep’i Türkiye ekonomisinde ilk dördüncü sıraya yükseltmek olduğunu söyleyen GTO Başkan Vekili Uğur Acıoğlu, “Üyelerimizin faaliyet alanlarındaki sorunları çözmek ve sorunları yetkili kurumlara iletmek için üyelerimizin sesi olmaya gayret gösteriyoruz. Ticari faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için sektörlerin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. GTO olarak mesleklerin gelişmesi için ihtiyaç duyulan eğitimlerden yurtdışı inceleme gezilerine, fuar hizmetleri ve danışmanlık hizmetlerine kadar birçok alanda destekliyoruz. Odamızın vizyonu 2020 yılında şehrimizi Türkiye’nin ekonomideki en büyük dördüncü ili konumuna çıkarmaktır” ifadelerine yer verdi.

 

AYDIN: EPDK PİYASANIN SORUNLARINI ÖNEMSİYOR

EPDK’nin Gaziantep akaryakıt istasyonlarının sorunların önemsediğini ve sorunların görüşülerek gerekli çözümlere hazır olunacağını söyleyen EPDK Petrol Piyasası Enerji Uzmanı Ümit Aydın, “Gaziantep’e kurumumu temsilen enerji sorunlarını tespit etmek için geldim. Sektörün geliştirilmesi için buradayız. Piyasada EPDK olarak denetleme ve düzenleme faaliyetleri yapıyoruz. Düzenleme faaliyetleri yaptığımız için de piyasadan gelecek olan talepler bizler için çok önemli. Gaziantep akaryakıt istasyonlarının hem şehir ekonomisi hem ülke ekonomisi için değeri büyüktür. Bu konuda EPDK olarak sorunları dinleyip gerekli çözümleri sunma hususunda da elimizden geleni yapacağız” ifadelerinde bulundu.

OKUMUŞ: İFLAS ETMEMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Petrol istasyonlarının çektiği sorunları ve bu uğurda verilen mücadeleleri değerlendiren Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Başkanı İbrahim Okumuş, “EPDK kanunla sektörü denetleyen ve düzenleyen bir kurum. Bizim gerçek sorunumuzun kaynağı kanun. Kanunla ilgili 2016 yılı başlarında yapılan çalışmalar 2018 yılı başına kadar düzenli bir şekilde devam etti. Nasıl oldu bilmiyoruz ama kanun tekrar EPDK’ya gönderildi. ÖTV uygulaması doğru bir karardır. Ancak karar alınırken bazı yanlışlıklar oldu. Bütün dertlerimizi kederlerimizi unuttuk şu anda iflas etmemek için mücadele veriyoruz. Kayıt dışı akaryakıtta önemli bir artış olduğunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bu sektörün batmaması için kar marjlarının geri verilmesini savunuyoruz” dedi.

AKCAN: SEKTÖRÜMÜZÜN DEĞERİNİ KORUMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Gaziantep’te akaryakıt istasyonlarının değerinin korunması ve istasyonların kar marjlarının yükseltilmesi için mücadeleler verdiklerini aktaran Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) Başkanı Özcan Akcan, “GTO ve GABDER bundan sonraki süreçte el ele verip sektör ile ilgili yapılacak olan şeyleri en iyi şekilde başaracaktır. Sanayi ve teknoloji bakanlığı sayaçlarımızın hepsinin numaralanmasını istedi. Bu konuda bizleri ziyaret ettiler ve çok küçük bir bedel karşılığında pompalar numaralandırıldı. Bütün istasyonlar takip edilecek bu kapsamda. Çoğu istasyonumuzda imar sorunu vardı ve bu sorunu Büyükşehir Belediyemiz ile çözüyoruz. Gaziantep’te bugün 2 kuruştan nakliye çekiyoruz. Olacak iş değil bu. 24 saat çalışan istasyonlarız. Bütün istasyonlarımız mülkiyet ya da çok yüksek kiralar ödeniyor. Bu istasyonlarımız bu kadar karsız durumdayken belediyelerimiz ha bire istasyon yerleri çıkartıyor. İmar tadilatlarına itirazlarımız oldu. GABDER olarak istasyonlarımızın değerini korumak için mücadele veriyoruz. Bizim karlarımız dışında bir nakliye ücretlerinin belirlenmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

ALPAY: SEKTÖRÜMÜZ ÜST ÜSTE SORUNLAR YAŞIYOR

Akaryakıt sektörünün banka komisyonları, dağıtıcı ücretlendirilmesi gibi birçok alanda yaşadıkları sorunları detaylarıyla ela alan GTO  11. Nolu Petrol Ürünleri, Katı, Sıvı, Yakıtlar ve Enerji Meslek Komitesi Başkanı Necmi Alpay, “EPDK’nın verdiği 6 kuruşla masrafların karşılanmayacağı aşikâr. Avrupa’da katkılı ürünlerde yüzde 10’a kadar kar marjları var. Bizim ülkemizde 3 kuruş Avrupa’da bu rakam 56 kuruş. Katkılı ürünlere EPDK’nın neden müdahil olduğunu da anlamış değiliz. Bütün bunlar 2017 yılının olumsuzlukları iken 2018 yılının 5. ayı itibariyle sektörün üzerinde karabulutlar dolaşmaya başladı. Seçimlerden çıkmamıza rağmen sektörde ciddi sıkıntılarımız var. Her şeyden önce enflasyon çok yüksek. Bankalar bu hafta itibariyle bugün çek yarın al komisyonlarını 1.55’e yükselttiler. Hatta bu oranı 2 olarak isteyen bankalar var. Bankaların komisyonu ile yakında kredi kartı ile de satış yapamaz duruma geleceğiz. EPDK dağıtıcılara tavan fiyat uygulamasından dolayı düzenlemenin tamamını dağıtıcıya yükleyebilir. Nakliyat meselesi çok sorunlu bir alan” dedi. AHMET ATMACA