Araçlara takılması zorunlu olan çipli sistem sayesinde akaryakıt kaçak satışları kontrol edilebilecek. Gaziantep için hayati bir karar olduğuna dikkat çeken Gaziantep Akaryakıt İstasyonları Derneği Başkan Vekili Necmi Alpay, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EPDK’YA DOSYA SUNACAKLAR

Vergi kaçakçılığını önleyecek olan teknolojinin detaylarını Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz ile görüşmek için Ankara’ya gideceklerini aktaran Alpay, “Antep akaryakıt bayileri derneği olarak yarın Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz’ı bu konu ile ilgili ziyaret edeceğiz. Dosyamızda birinci isteğimiz de bu uygulamanın hayata geçmesiydi. Bu uygulamanın eksikliğinden dolayı yıllardır vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere birçok haksız kazançlar söz konusu oldu. Araçlar çipli sistem ile hangi istasyona girmiş nereden ne kadarlık alışveriş yapmış bunun takibi gerçekleştirilebilecek.” dedi.

YENİ SİSTEM VERGİ KAYBINI ÖNLEMİŞ OLACAK

Araçlarda çipli sistemin olmamasından dolayı vergi ve KDV kaçakçılığının yaşandığını aktaran Alpay, “Bugün ne yazık ki vergi ve KDV kaçakçılığı belirtilen sistemin eksikliğinden dolayı yapılıyor. Devletimiz bu uygulamaya geçerse vergi kaybı da önlenmiş olacak” diye konuştu. AHMET ATMACA