Araçlardaki korsan plakalara karşı önemli mücadele verildiğini söyleyen Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, “Kriterlere uymayan plaka sahiplerine de korsan plaka basımı yapan yerlere de büyük cezalar kapıda. Uygulamaya konulan yeni yönetmelikle tüm plakalar  belirlenen kriterlere göre darphane kanalı ile basılacak” dedi.

TÜM PLAKALARIN KONTROLÜ SAĞLANMIŞ OLACAK

Şoförler odası kanalı ile alınan plakaların darphane tarafından basımının gerçekleştiğini söyleyen ve plaka değişimlerinin artık çok daha kolay hale getirildiğini bildiren Akdoğan, “Sahte plakalarla ilgili uzun süredir çağrıda bulunuyoruz. Şoförler odasının plakaları darphanede basılıyor. Böylelikle tüm plakaların kontrolü sağlanmış oluyor. Satışlar da noterlere geçtiği için plaka yapılması için evrak düzenlenmesi gerekiyor. Artık plaka değişimleri çok daha sağlıklı bir şekilde ve güven duyularak yapılıyor. Hükümetimize bu uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KORSAN PLAKALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yeni uygulama ile korsa plakaların tamamen önüne geçilebileceğini söyleyen Akdoğan, “Reklamcılar daha önce araç plaklarını yapıyorlardı. Şimdi bizim plakalarımız standart hale getirildi. Bunları da yine TŞOF’ten temin ediyoruz.  Hem böylelikle korsan plakların önüne geçiyoruz hem de devletimize olan vergilerin de tahsil edilmesi sağlanıyor. TŞÖF ve emniyet genel müdürlüğümüz arasında önemli bir görev dağılımı oldu. Herhangi bir durumla karşılaşıldığında araçlardaki plakalar standartlarla uygun değilse plaka santimetreleri tutmuyorsa plakalar dışarıdan temin edilmişse plaka basım yetkileri iptal ediliyor. Çok büyük yaptırımlar var. Aracında bulunan vatandaşlar da muayene istasyonlarında ağır kusurlu sayılıyorlar. Muayeneden geçmeyen araçlar ağır kusurlu sayıldığı için ağır kusurlu sayılıyor ve kurumumuza başvurarak plaka değişimini gerçekleştiriyoruz” dedi. (AHMET ATMACA)