Gaziantep Amerikan Koleji 2’nci sınıftan başlayarak 11’inci sınıfa kadar 11-12 Ocak tarihlerinde gerçekleştireceği Kabul Sınavı ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı için özel indirimler uygulayacak. Yüzde yüz bursların da verileceği sınava katılan tüm öğrencilere yüzde 20 indirim imkanı da sağlanacak. Amerikan Koleji ayrıcalıklı eğitim imkanlarından faydalanmak isteyen tüm öğrencileri sınava davet eden Amerikan Koleji Kampus Müdürü Özgen Bilgin, “Kontenjanlarımız dolmadan tüm öğrencilerimizi okulumuza davet ediyoruz” dedi.

YÜZDE YÜZ BURSLARIMIZ VE ÖZEL BAŞARI İNDİRİMLERİMİZ OLACAK

2’nci sınıftan başlamak üzere 11’inci sınıflara kadar gerçekleştirilecek kabul sınavı ile öğrencilere elde ettikleri başarılar oranında indirimler uygulanacağını açıklayan Bilgin, “Kabul sınavı başvurularımız 31 Aralık tarihinde başlamıştı. Öğrencilerin bu fırsattan yararlanması için öncelikle internet üzerinden ön kayıt yapmaları gerekiyor sonrasında bu kaydın okulumuza gelerek gerçek kayda dönüştürülmesi gerekiyor. Sınavlarımız 2’nci sınıftan başlayarak 11’inci sınıfa kadar devam ediyor. Sınavda alınan puanlar kapsamında yüzdü yüz bursluluk veriyoruz. Yine bunun yanında alınan başarılara oranla çok büyük indirimlerimiz de mevcut. Gerek öğrencilerimizin gerekse de velilerin bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

VELİLER BU FIRSATI KAÇIRMASIN

Amerikan Koleji’nde sunulan eğitim farkından yararlanmak isteyen velilerin ve öğrencilerin kontenjanlar dolmadan önce başvuru yapmaları gerektiğini söyleyen Bilgin, “Tüm sınıflarda uygulanacak olan sınavlarda 11 Ocak tarihine kadarki müfredat geçerli olacak. Amerikan Koleji’nin sunmuş olduğu ayrıcalıklardan faydalanmak isteyen tüm velilerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Kontenjanlarımız dolmak üzere. Şu anda 4 binin üzerinde başvuru var bizim kabul edeceğimiz rakam 2 bin 500 seviyesinde olacak. Öğrencilerimiz sınava girsin ve bilgi ve becerileri doğrultusunda indirim fırsatları yakalasınlar. Kontenjanlar dolmadan önce velilerin acele etmesi gerekiyor.  Sınav başvuruları sınav gününden bir gün öncesine kadar geçerli olacak. 10 Ocak saat 13:00 itibari ile başvurular sonlandırılacaktır” diye konuştu. (AHMET ATMACA)