MUHTEŞEM AÇILIŞ

Adıyaman’ın, tarihini, kültürünü, mutfağını, sahip olduğu tüm değerleri, gelenek ve göreneklerini kapsamlı bir şekilde tanıtmak amacıyla bu üçüncüsü düzenlenen 'Adıyaman Tanıtım Günleri' muhteşem bir açılış töreni ile başladı. 

ULUSAL VE YEREL MEDYA’DAN YOĞUN  İLGİ

Adıyaman Valiliği tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek etkinliğin birinci günü her kesimin katılımıyla büyük ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Adıyaman Günleri etkinliğinde AKM girişine asılan tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerinin yer aldığı fotoğraflardan oluşan görseller Adıyaman'ın zengin tarihi ve kültürünü gözler önüne serdi.   Açılış törenine ulusal medya da Adıyaman'a oldukça ilgi gösterdi. 

GAZETEMİZ KURUCUSU BEKİR SALICI’DA KATILDI

Adıyaman Tanıtım Günleri açılış törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, kensisi de Adıyaman Besnili olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman'daki kamu ve özel sektör temsilcileri,Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Ankara'daki üst düzey bürokratlar katıldı. Adıyaman ve çevre illerden yoğun katılım olan tanıtım günlerine Adıyaman ve Ulusal Basının yanı sıra gazetemiz Kurucusu Bekir Salıcı’da katıldı.

HARFANE EKİBİNDEN ADIYAMAN EZGİLERİ

Protokol konuşmalarından önce Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibi ile Kahta Halkoyunları Davul Show ekibi tarafından gösteriler sunuldu. Adıyaman Harfane Ekibi tarafından birbirinden güzel Adıyaman şarkıları seslendirildi. 

KUTLU :ADIYAMAN’I TANITMAK İÇİN BURADAYIZ

Tanıtım Günlerinin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Daha önce 16 Nisana kadar Türkiye’nin tanıtımı ile meşgul olduğumuz için Adıyaman’ı Türkiye'ye tanıtmak için buradayız. Ama Allah razı olsun çok kıymetli dostlarımız bizleri yalnız bırakmadılar,bizde onları unutmuyoruz.”

TBMM BAŞKAN VEKİLİ AYDIN: ADIYAMAN, HEM DOĞUYU

HEM DE BATIYI SENTEZLEYEN BİR ŞEHİRDİR

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, 'Adıyaman, hem doğuyu hem de batıyı sentezleyen bir şehirdir. Adıyaman, farklı kültürlerin ve dillerin bir arada bulunduğu bir ildir.  Adıyamanlı  olduğunu her zaman söyleyen  ve bunu her platformda dile getiren Veysel Eroğlu Bakanımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Adıyamanlı hemşerimizle olduğumuz içinde ayrıca çok mutluyum. Ankara Türkiye’nin kalbi Türkiye'nin kalbinde bir arada olup Adıyaman'ımızın tanıtımını yapmamız çok güzel Adıyaman’ın güzelliklerini burada sergilemeye çalışacağız.

BAKAN EROĞLU: ADIYAMAN HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK BİR ŞEHİRDİR

Adıyamanlıların  hemşerisi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, Adıyamanlıların hemşerisi olmam benim için büyük bir şereftir. Adıyaman'ımız bizim hükümetimizden önce unutulmuş bir  şehirdi. Cumhurbaşkanımız o zamanlar Başbakandı. Cumhurbaşkanımız bana dedi ki Adıyaman’ın sorunları çoğalmış bana gideceksin ne gerekiyorsa yapacaksın bizde hemen Adıyaman’ın hangi sorunları var ise kısa zaman süreçte tamamladık. Adıyaman her zaman her şeyin en güzeline layık bir şehirdir”dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ: ADIYAMAN KADİM

ÜLKEMİZİN EN HUZURLU KENTİDİR

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise, İyiki Ankara’ya geldiniz bizimde yüzümüzü güldürdünüz. Ne zaman Adıyaman’a gelmek istediysem öyle bir fırsat bulamadım. Biz bu ziyaretin gerçekleşmemesinin hüznünü yaşarken bu organizasyonun olması  ise bizlerin yüzünü güldürmüştür. Burada tabiki Adıyaman çok tadamıyoruz. Adıyaman'ı tatmak için Adıyaman’a gitmemiz gerekiyor. Adıyaman bu kadim ülkenin en huzurlu kentidir. Bu organizasyonu yapan Adıyamanlılara teşekkür ediyorum'dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından davetliler hep birlikte Adıyaman Tanıtım Günlerinin açılış kurdelesini kesti. (AHMET ATMACA)