Gaziler Caddesi’nden başlayan korteje, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Türk sinemasının önemli isimlerinden Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş, Ayna Grubu’nun solisti Erhan Güleryüz, Furkan Kızılay, Burak Hakkı, Emre Kızılırmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kortejin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep toprağının bereketli olduğunu belirterek, “Toprağımız kıpkırmızı, yeşilimiz yemyeşil, mavimiz masmavi, güneşimiz her şeyden çok ısıtıyor. Bunun sonucu olarak yeşil altın dediğimiz Antepfıstığı ortaya çıkıyor. Fıstık bizim izin her şey, soframızın bereketi, şehrimizin ekonomisi, gözümüzün nurudur” dedi.

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise konuşmasında, Antepfıstığının ekonomik bir ürünün olduğunu aktararak, “Antepfıstığı bereketli bir üründür, Gaziantepliler fıstık hasadının ardından tüm geleceğe yönelik planlamasını yapar. Yeşil altın nerede yetişirse yetişsin bunun adı Antepfıstığıdır. Antepfıstığı ekonomimiz için önemli bir ürünümüzdür, bunun için çiftçilerimize gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Tarım Bakanlığı yeterli eğitim ve donanımları veriyor”  diye konuştu.

 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep fıstığının yerel ve ulusal manada önemli katkı sunduğunu dile getirerek, Antepfıstığının çeşitli illerde yetiştiğini ancak lezzetiyle Antepfıstığının önde olduğunu söyledi.