Toplu taşıma araçları ve taksilere güvenlik gerekçesi ile getirilecek olan kamera sistemlerinin okul servisleri için de uygulanması gündemde. Öğrenci velilerinin yüzünü güldürecek olan uygulama esnafı ise artı külfet dolayısı ile düşündürüyor. Okul servislerinde uygulanacak güvenlik sistemlerini Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan değerlendirdi.

SİSTEM OKUL SERVİSLERİ İÇİN DE DÜŞÜNÜLÜYOR

Toplu taşıma ve taksilere getirilecek olan güvenlik kameraları sisteminin okul servisleri için de düşünüldüğünü söyleyen Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, “Toplu taşıma araçlarına ve taksilere getirilmesi düşünülen güvenlik kamera sisteminin şu anda okul servislerine de getirilmesi düşünülüyor. Toplantı yapıldı ancak okul servislerinin durumu tam olarak netleşmedi. Ramazan bayramı sonrasında daha netleşecektir” dedi.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE GEREK YOK

Öğrenci servislerinin güvenilir olduğunu söyleyerek uygulamada öğrenci servislerine şart koşulmaması gerektiğini vurgulayan Özcan, “Öğrenci servislerinin güvenlik kamerası ile donatılmasına gerek olduğunu düşünmüyoruz. Biz zaten öğrenci servisi olmak için çeşit çeşit güvenlik hususlarından geçiyoruz. Öğrenci servisimiz öğrencisinin annesini, babasını kardeşlerini bile bir bir tanır. Onlar da servis şoförünü ve hostesini tanır. Öğrenci servislerimizin dış kameraları zaten mevcut. Bu sistem tamamen güvenlik ile ilgili” diye konuştu.

İÇ VE DIŞ KAMERA SİSTEMLERİ ZORUNLU OLA CAK

Okul servislerinin de bu sisteme uymasının şart koşulması durumunda araçların iç ve dış güvenlik kamera sistemleri ile donatılmak durumunda kalınacağını belirten Özcan, “Bu uygulama okul servislerini de kapsarsa hem araç takip sistemleri bulundurulacak hem de araç iç ve dış kamera kayıtları tutulacak. Araç iç güvenliğine önem veriliyor haklı bir uygulama ama biz servisimize aldığımız öğrencimizi zaten tanıyoruz. Yabancı birisi giremez servisimize” ifadelerine yer verdi.

ESNAFA BÜYÜK KÜLFET GETİRİR

Gaziantep’te bin 300 okul servisi 2 bin 10 de işçi servisi olmak üzere toplam 3 bin 400 araca kamera sistemi getirilmesinin büyük külfet yaratacağını söyleyen Özcan, “Gaziantep’te bin 300 okul servisimiz 2 bin 100 de işçi servisimiz bulunuyor. Tüm bu servislerimize kamera sistemi düşünülmesi durumunda esnaf için de büyük bir külfet olacaktır. İstanbul’da bu uygulama başlatıldı ancak bedelini büyükşehir belediyesi ödedi.  Eğer bu sisteme geçmek zorunlu ise büyükşehirden de destek beklenilecektir” dedi.

AHMET ATMACA