Gaziantep tarihinde bir ilk olan Av. Elibol, Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyeliği ile Gaziantep’te yeni bir baro binası ve adliye otopark sorunu için kolları sıvadı.

GAZİANTEP TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNDE

34. Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu yönetimine seçilerek Gaziantep’i Türkiye genelinde temsil edeceğini söyleyen Elibol, “34. Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulda yeniden Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na seçildi. Dört yıllık sürecek olan bu yönetimde Gaziantep Barosu da ben yönetime seçildim. Daha önce Gaziantep tarihinde olmayan bir başarıyı yakaladık. Yönetim kurulunda Gaziantep’i temsil edeceğim. Bütün barolara hizmet vereceğimiz gibi Gaziantep’in değeri benim için biraz daha yüksek olacaktır” dedi.

EN ÖNEMLİ PROJEMİZ YENİ BİR BARO BİNASI

2012-2014 yılları arasında Gaziantep Baro Başkanlığı görevinde bulunan ve o zamanki projesi olan yeni bir baro binası için çalışmalar yürüteceğini vurgulayan Elibol, “Türkiye Barolar Birliği yönetiminde yer almamla birlikte 2012 yılından beri süren bir projemiz vardı onu hayata geçirmek için çalışacağız. Bu projemiz de Gaziantep’in yeni bir baro binasına kavuşmasıdır. Çünkü çok fazla avukat çalışanımız var. Büyük bir baro ekibine sahibiz” açıklamalarında bulundu.

ADLİYE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Gaziantep Adliyesi yanında bulunan alanda otopark sorunu yaşandığını ve bu yüzden avukatların duruşmalara yetişememesi dolayısı ile otopark sorununun bakanlık nezdinde çözülmeye çalışılacağını belirten Elibol, “Gaziantep Barosu’nun en önemli sorunlarından birisi de adliye yanında yer alan otopark sorunudur. Otopark konusunda Gaziantep Barosu bakanlıktan bir tahsis isteminde bulundu. Tahsis yapılırsa Türkiye Barolar Birliği olarak biz de elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlarımızın mağdur olmaması için otopark zorunlu hale geldi. Özellikle duruşmaların yoğun olduğu günlerde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sorunu da kısa bir sürede çözmek için çalışacağız. Bu konuda Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Abdulhamit Gül Bey çalışma yürütüyor. Sorunun kısa sürede çözüleceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.  AHMET ATMACA