Rusya’ya yapılacak taşıma için lojistik izinlerin çıkarılmasının konumu itibari ile Gaziantep’e daha çok kazandıracağını belirten Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, “Uzlaşı Gaziantep ekonomisini ve nakliyat sektörünü kazandıracak” dedi.

LOJİSTİK UZLAŞISI GAZİANTEP’E KAZANDIRACAK

Rusya ile lojistik taşıma anlamında uzlaşıya gidilmesi ve geniş belgelerinden Gaziantep’in de yararlanacak olmasının ekonomiye önemli bir ivme kazandıracağını belirten Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, “Rusya’ya yapacağımız taşımacılık için uzlaşı sağlanması lojistik sektörüne önemli bir katkı sağlayacaktır. Uzun süredir Gaziantep bu uzlaşı sağlanamadığı için ticari anlamda zorlu bir süreç yaşadı. Şu anda bir uzlaşı söz konusu. Lojistik üssü olan Gaziantep de şu anda onaylı geçiş belgelerini beklemektedir” dedi.

KORSAN TAŞIMA FİRMALARINA DİKKAT!

Lojistik üssü Gaziantep’e hızla türeyen korsan taşıma şirketlerinin büyük zarar verdiğini söyleyen Aydıngüler, “Sektörümüzde sezonun başlaması ile işlerimizde kıpırdanmalar da olmaya başladı. Nakliyecilerin en büyük sorunu herkesin bildiği gibi mazotun yüksek fiyattan nakliye fiyatlarının ise düşük fiyattan tutulmasından kaynaklanıyor. Haksız rekabet çok fazla. En önemli sorunumuz da şu anda Gaziantep piyasasında fazlasıyla var olan korsan taşıma firmalarıdır. Esnafımız mağdur. Sebebi de yine korsan firmalardır. Bu firma adı altında çalışanların ne vergi belgesi var, ne bir sabit işyeri var. Esnafımıza bunlar zarar veriyor.Korsan taşıma yapan nakliyelere şirketlerin de şahısların da güvenmemesi gerekiyor. Bundan önceki süreçte korsan nakliyecilerin neler yaptığı ortada. Gerek şirketleri gerek şahısları bu durumlara düşürmemek için korsan taşımacılığın önüne geçilmesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

GAZİANTEP LOJİSTİK ÜSSÜ

Gaziantep’in günlük yurt içi 500, yurtdışı ise 100 TIR ürün taşıma potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Aydıngüler, “Gaziantep’te günlük 500 TIR’ın üzerinde yük taşıma kapasitesi var. Biz Türkiye’nin her iline taşıma yapıyoruz. Yalnızca Türkiye ile sınırlı değiliz dünyanın da birçok ülkesine nakliye taşımaları yapıyoruz. Avrupa’ya, Asya’ya, Ortadoğu’ya nakliye taşımaları yapıyoruz. Gaziantep’ten yurtdışına günlük yaklaşık 100 TIR ürün taşıması yapıyoruz” dedi.

NAKLİYE SEKTÖRÜ DARALMAYA GİTTİ

Uzun süredir Gaziantepli nakliye şirketlerinin yurtdışı taşıma yapamamasından dolayı sorunlar yaşandığını ve sefere çıkılamadığı için birçok firmanın kapanarak TIR’ların satışa sunulmaya çalışıldığını aktaran Aydıngüler, “Rusya’ya girebilmemiz için yurtdışı seyahat geçiş belgesi gelirse ekonomide önemli bir canlanma yaşanacaktır. Geçiş belgelerinin bize ulaşması ile TIR’larımız Rusya’ya kadar ulaşabilecek. Rusya, Irak, Suriye bölgelerinde uzun süredir sıkıntılı bir süreç yaşıyorduk. TIR’lar sefere çıkamadığı için nakliye sektöründe önemli bir daralma yaşandı. Uluslar arası nakliye taşımacıları çok mağdur oldu. Bu yüzden dolayı çoğu insan nakliyeciliği terk etti. TIR’larını satacak yer bulamadı. Rusya ve Irak ile ilişkilerimizi düzeltmemiz durumunda nakliye sektörü rahat bir nefes almaya başlayacaktır. Şu anda Suriye’nin tampon bölgelerine gidebiliyoruz, Irak’ın belirli bölgelerine gidebiliyoruz. Bizim asıl beklentimiz Rusya’ya seferlerin açılmasıdır. En büyük taşıma işleri Rusya’ya yapılacaktır” ifadelerine yer verdi. AHMET ATMACA