Mağara alanı üzerine kurulu olan ve yıllardır kamulaştırma konusunda gündeme alınan Aydınlar Mahallesi Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Bu kapsamda yasal işlemlerin başlatıldığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, “Belediye kentsel dönüşüm için vatandaşa üç seçenek sunacak” dedi.

MAHALLE  ZEMİNİ TEHLİKE ARZ EDİYOR

Toplamda 700 konutun bulunduğu Aydınlar Mahallesi bulunduğu zemin yapısı gereği ile tehlike arz ediyor. Mahallede bulunan 700 konutun yüzde 55’inin tapusu bulunmasına karşılık geriye kalan yüzde 45’lik kısmının ise tapu senedi bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda mahalleyi TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm kapsamına aldı. Evleri yıkılacak olan mahalle sakinleri için isteyene nakdi karşılığı, isteyene ise kat verilecek.

BELEDİYE MAHALLE SAKİNLERİNİ GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aydınlar Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm öncesinde mahalle sakinleri ile detayları görüşmek üzere tüm mahalle sakinlerine tebligat gönderdi. Yapılacak toplantıda ise kentsel dönüşüm için vatandaşa sunulacak üç seçenek ele alınacak.

KAMULAŞTIRMA İLE MEZARLIK ALANI BÜYÜTÜLECEK

Aydınlar Mahallesi’nin TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm projesine alındığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, “Daha önce o alanda kamulaştırmamız vardı ve 365 bin metrekare kamulaştırma yaptık. Aydınlar Mahallesi TOKİ ile yapılan kentsel dönüşüm projesinde. Mahallenin tamamı kalkacak. Mahallenin altı tamamen mağara. Üzerinde mahalle bulunması riskli. Bu kapsamda yasal işlemleri başlattık. Tebligatları da Aydınlar Mahalle sakinlerine ulaştırdık. TOKİ ile birlikte yapacağız bu işi. Aydınlar Mahallesi’nin kamulaştırılması sağlanınca mevcut alanın bir kısmını mezarlığın dolma noktasına varmasından dolayı mezarlığa dâhil edeceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR KİMSENİN HAKKINI YEMEZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Aydınlar Mahallesi’nde yapılacak kamulaştırma çalışmasında vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ve her vatandaşa evinin hakkının verileceğini belirten Yetkinşekerci, “Aydınlar Mahallesinin karşısına bina yerleri yaptık. Dedik ki buradan sizi alalım bu binalara verelim dedik. İstemeyene de otobanın orda yerimiz var o alanı önerdik. Yoksa da parasını verelim dedik. Vatandaşa bu konuda üç seçenek sunduk.  Büyükşehir Belediyesi kimsenin hakkını yemez. Yaptığımız kamulaştırma ortadadır. Yasal çerçevede değeri ne ise belediye vatandaşa tahsis edecektir. Aydınlar Mahallesi’ndeki sakinlerimizin sıkıntı yapmasına da gerek yoktur. Bu çalışma güvensiz yapı üzerindeki mahallenin kaldırılarak başka bir alanda yeniden inşa edilmesiyle alakalı” diye konuştu.  (AHMET ATMACA)