“Mahalleli mağdur edilmesin”

Göçük riski ileri sürülerek yıllardır yıkılması gündeme alınan Aydınlar Mahallesi ile ilgili muhtar Salih Bilışık önemli açıklamalarda bulundu. Kamulaştırmanın söz konusu olamayacağını söyleyen Bilışık, “Mahallenin yıkılmak istenmesindeki hesap farklı. Amaç vatandaşın evini ucuza almak. Mahallemizde 32 noktada inceleme yapıldı hiçbir riskimiz yok. Mahalleli de mağdur edilemez” dedi.

AMAÇ VATANDAŞIN ELİNDEN UCUZA ALMAK

Aydınlar Mahallesi’ne kamulaştırma çıkması durumunda mahalleye yüksek fiyattan 700 konut yapılacağını iddia eden Aydınlar Mahalle Muhtarı Salih Bilışık, “Aydınlar Mahallesi’nde mağara var denilmesi, mahalledeki konutların çökme riski var denilmesi tamamen bahaneydi. Aydınlar Mahallesi mağara değil bahane üzerine kurulu bir mahalle. Aydınlar Mahallesi’nin yeri Asri Mezarlık alanına katılmayacaktır. Amaç ucuz bir para ile vatandaşın elinden konutlarını almaktı. Vatandaş da buna izin vermedi. Bu mahalleye kamulaştırma verilirse tüm bu konutlar yıkılıp yerine 700 tane konut yapılacak. Bu mahallenin üç dönemden beri muhtarıyım ve mahallemize yapılmak istenen konutları da biliyorum” açıklamalarında bulundu.

1996 YILINDA DA YIKMAK İÇİN UĞRAŞTILAR

Fakir fukara vatandaşın elinden konutlarını ucuz almak istiyorlar. Halk nerede perişan olur diye de kimse düşünmüyor. Mahallemizde 2 bin konut var 11 bin nüfusumuz var. Mahalleyi daha öncesinde de defalarca yıkmaya çalıştılar ama kimse bunu beceremedi. Aynı durumu biz 1996 yılında da yaşadık yıkılacak denildi. 96 yılında yıkım için kepçeler geldi buraya depremden daha büyük kargaşalar çıktı. İnsanlar evini yıktırmamak için mücadele verdi. Zamanın büyükşehir belediye başkanı ve valisi konuya müdahale edip buranın bize ait olduğunu söyledi ve mahallenin çevresini de beton duvarlarla ördürdü.

YIKILMASI MECBURİ OLURSA EVLERİMİZİN HAKKI VERİLMELİ

Çeşitli sebepler dolayısı ile Aydınlar Mahallesi’nin gerçekten yıkılması gerekiyorsa vatandaşa konutlarının gerçek hakkının verilmesi durumunda mahallelinin kabul edebileceğini de belirten Bilışık, “Eğer gerçekten mahallemiz mezarlık alanının genişletilmesi için lazımsa gerçekten bizim mahallemizin depreme karşı dayanıksız olduğunu düşünülüyorsa evlerimizin hakkını versinler. Her bir konut için 30 bin 40 bin para vermek bir şey değil. Vatandaşın evi 200 bin mi 200 bin versin. 300 bin mi 300 bin versin. Vatandaş 30 bin lira ile ne yapsın. Evimizin ederini verseler bırakın evlerimizi kepçe ile biz yıkalım. Bu paralara halk da kabul etmez” ifadelerine yer verdi.

KONTROL İÇİN 32 KUYU VURULDU RİSK YOK

Mahallenin mağaralar üzerine inşa edilmediğini Ankara’dan gelen uzman ekiplerle tespit ettiklerini söyleyerek asıl tehlikenin kırk mağara üzerine kurulu olan Seyrantepe’de olduğunu aktaran Bilışık, “Mahallemizin mağara üzerine inşa edildiğine dair birçok söylenti oldu iki yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bu konuyu Ankara’dan getirilen uzman ekiple kanıtlamış olduk. 32 kuyu vurduk mahalleye ve hepsi de sağlam çıktı. Hiçbir noktada dayanıksızlık söz konusu olmadı. Esas mağaraların olduğu yer Seyrantepe Mahallesi’dir. Mahalleye yüksekten bakın kırk tane mağara üzerine kurulduğunu görürsünüz. O kadar mağaraya rağmen 15 katlı TOKİ binaları inşa edildi ise ve o yüksek yapıları kaldırıyorsa benim mahallemdeki iki katlı evleri mi kaldırmayacak. Burada neyin hesabı güdülüyor” diye konuştu.

HALK MAĞDUR EDİLMEMELİ

Aydınlar Mahallesi’nin durumunu AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel ile de görüştüğünü söyleyen Bilışık, “Konusu AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel Bey ile de görüştüm. 15 kişilik bir heyet ile milletvekilimizi makamında ziyaret ettim ve konuyu söyledik. Kendisi büyükşehir belediye başkanımız ile görüştü ve halkın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi” dedi.

AHMET ATMACA