Birçok ilden göç alan Gaziantep 2017 yılı Ocak ayı konut satışlarında önemli bir yükselme kaydetti. Ocak ayında bin 983 adet konut satışının gerçekleştirildiğini söyleyen Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, “KDV indirimleri ve arsa fiyatlarının düşürülmesi ile 2017 konut yılı olacak” dedi.
BİN 983 ADET KONUT SATILDI
Gaziantep’te 2017 yılı Ocak ayında konut satışlarının bin 983 adet olarak gerçekleştiğini ve asıl yükselmenin ilerleyen aylarda yaşanacağını söyleyen Aytaç, “Gaziantep’te aylık konut satışları son iki yıldır bin 800 ile 2 bin arasında değişiyor. 2016 yılının Kasım ayında 2 bin 200 rakamlarına ulaşmıştık. 2017 yılının ilk ayında konut satışı bin 983 olarak gerçekleşti. Asıl umudumuz önümüzdeki aylarda. Çünkü konut satışlarının canlandırılması için hükümet birçok kolaylığı getirdi. Vatandaşlar da bu fırsatları kaçırmayacaktır. Asıl yükselmeler önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecektir” dedi.
KONUT SATIŞLARI BAHARDA ZİRVE YAPACAK
Gaziantep’te konut ve arazi satışlarında önemli bir canlanma yaşandığını ve bahar ayında bu oranların daha da artacağını belirten Aytaç, “KDV’nin indirilmesi ve yabancılara tanınan haklardan dolayı konut satışları önemli bir artış gösterecektir. Gaziantep en çok göç alan illerden birisidir. Arazi ve konut satışları hızlı bir artış sürecine girdi. Gaziantep şu günlerde emlakta canlı günler yaşıyor. Bahar ayına girmemizle oran 2 bin 300’ü geçecektir” diye konuştu.
ARSA FİYATLARIDA DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ
Arsa fiyatlarında da düşüş sağlanırsa konut fiyatlarının daha fazla düşeceğini ve bu durumunda aylık satış oranlarına önemli oranda etki edeceğini vurgulayan Aytaç, “Arsa fiyatlarında da düşüş bekliyoruz. KDV için hükümetimiz önemli çalışma yaptı. KDV arsaya da yansıyacaktır. Arsa fiyatları yüksek olduğu için konut fiyatları yüksek çıkıyor. 2017 ‘den çok umutluyuz. 2017 yılı konut yılı olacak diye tahmin ediyoruz” açıklamalarında bulundu. AHMET ATMACA