Referandum sürecini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Artık vesayete ve vesayet prangalarına kıyamete kadar son verilecek” dedi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Gaziantep Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Meclis Toplantısına Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ve çok sayıda AK Partili katıldı.

 

KAYNAK: TÜRKİYE’NİN TARİHİ YENİDEN YAZILIYOR

Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini ve 15 yıldır görevde bulunan AK Parti Hükümeti’nin Türkiye tarihini yeniden yazdığını söyleyen Kaynak, “Türkiye tarihi bir süreçten geçiyor. Aslında 15 yıllık Ak Parti tarihi, Türkiye tarihini yeniden yazmakla geçti. Hepimiz şu çatı altında bulunan Ak Partililer, 15 yılda bu ülke için neler yaptığımızı, hangi fedakarlıklara katlandığımızı ve hangi mücadeleleri verdiğimizi film seti gibi aklınızdan geçirin. Göreceksiniz ki Türkiye’nin son 15 yılı gerçekten bir başka devletin çok uzun süreden belki göstermeyeceği kadar önemli olaylara sahne olmuştur” dedi.

 

KARARI HALK VERECEK

16 Nisan’da kararı verecek olanın halk olduğuna değinen Kaynak, “

16 Nisan akşamı bu millet, bu Anayasa değişikliğini, Anayasa değişiklik teklifimizi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizi kabul ettiğinde bundan sonra yetkisini milletten almayan hiç kimse, artık milletin iradesini temsil edemeyecektir. 16 Nisan akşamı,  her zaman olduğu gibi her şeye hakim olan Allah, ama her şeye hakem olan da millet olacaktır. O yüzden milletimizin hakemliğine biz güveniyoruz. Milletimizin karar vereceğine biz güveniyoruz. Milletimizin üzerinde hiçbir vesayet makamı tanımıyoruz' ifadelerine yer verdi.

 

REFERANDUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN DEVAMIDIR

Gerçekleştirilecek olan referandumun Cumhurbaşkanını halkın seçmeye karar verdiği seçimin devamı niteliğinde olduğunu sözlerine ekleyen Kaynak, “Bugün cumhurbaşkanı sistemini eleştirenler geçmişte önümüze koyulan engelleri düşünmeleri gerekir. Bize dediler ki, sizin 363 milletvekiliniz olsa da size Cumhurbaşkanını seçtirmeyiz. Bugün bu anayasayı tartışanlar, bugün bu anayasa için ah vah edenler o günü düşünmelilerdi. Milletin iradesiyle seçimlere girmiş AK Parti’nin bir Cumhurbaşkanı adayını çıkarmasına engel oldular. Bugünden o günleri hesap etmelilerdi. Biz de referanduma götürdük ve Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önünü açtık. İşte bugün yapılan anayasa değişikliği o gün yapılan anayasa değişikliğinin devamıdır' şeklinde konuştu.

 

VESAYET PRANGALARINA SON VERİLECEK

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile artık Türkiye’de yaşanması mümkün vesayetlere fırsat verilmeyeceğini belirten Kaynak, “Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer kendisini seçen siyasi iradeye 19 Şubat 2001 yılında anayasa kitapçığını fırlattı. Bu ülkeye çok pahalıya patladı. Bir gecede ülkemiz yarı yarıya fakirleşti. AK Parti bu ülkeye çok şükür kriz yaşatmadı. Bu sistemle artık milletin iradesinin üstünde hiçbir vesayet organı kalmayacak. Millet her şeyi belirleyen olacak. Artık vesayete ve vesayet prangalarına kıyamete kadar son verilecek' dedi.

ÖZKEÇECİ: GAZİANTEP TÜRKİYE ORTALAMASINI AŞACAK

Referandum’da Gaziantep’in Türkiye ortalamasını en az 10 puanla geçeceğini söyleyerek teşkilata olan güvenine değinen Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, “Biz Gaziantep ve tüm ilçeler olarak bu yolculuğa hazırız. Ana kadame gençlik, kadın kollarımiz, elimizden gelen her şeyi yapacağız biz buna inanıyoruz kendimize güveniyoruz. Gaziantep olarak Türkiye ortalamasının en az 10 puan üzerinde sonuç getirmeye sizlere söz veriyoruz. Bu teşkilat bunu getirecek. Ben inanıyorum” açıklamalarına yer verdi

 

GAZİANTEP TEŞKİLATI GÖREVE HAZIR

Genel merkezin start vermesi ile Gaziantep AK Parti Teşkilatı’nın büyük bir güç ile sahaya ineceğini aktaran Özkeçeci, “İnşallah yine merkezimiz bize startı ne zaman verirse, muhtemelen 25 şubat olarak gözüküyor. Biz görev alacağız. Bu teşkilat göreve hazır. Ben bütün arkadaşlarıma kefilim. 16 nisan akşamına kadar sıkılmadık el, ulaşılmadık gönül bırakmayacağız. En yüksek eveti burdan alacağız. Bu bizim boynumuzun borcu. Biz bunu başaracağız”  dedi.

SİYASET AKADEMİSİNE BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

AK Parti Gaziantep Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı sonunda AK Parti Siyaset Akademisi’nde ilk 5’e giren isimlere ödelleri verildi. Ödülleri Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, önceki dönem AK Parti Milletvekillerinden Mehmet Sarı, Derya Bakbak ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak verdi.

AHMET ATMACA