Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Multinations Gençler ve Yıldızlar Yüzme Şampiyonası’nda rekorlar ve madalyalarla süslenen tarihi başarılara imza atan sporcularla bir araya geldiği programda milli kulaçları ödüllendirdi. Ay-yıldızlı sporcular Beril Öztürk ve Kaan Kara’nın haklı gururu, program boyunca yüzlerine yansıdı.

 

Multinations Gençler ve Yıldızlar Yüzme Şampiyonası’nda, Milli Takım kadrosunda yer alan ve organizasyon kapsamında gerçekleştirilen yarışları kulvarlarda gösterdikleri üst düzey performansla 1 rekor, 3 altın ve 2 gümüş madalya ile tamamlayan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün milli kulaçları Beril Öztürk, Kaan Kara ve antrenörleri Ali Göz, Alleben Yüzme Havuzunda altyapı sporcuları, yüzme branşı antrenörleri ve sporcu velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından ödüllendirildiler. Yüzme branşı adına ilklere imza atan altın kulaçların yaşadıkları haklı gurur ve sevinçleri, program süresi boyunca gözlerinden okundu.

 

SPORCULARIMIZIN BAŞARILARIYLA ÇİFTE GURUR YAŞADIK

Sporcularının başarılarıyla çifte gurur yaşadıklarını dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sporcularla bir araya geldiği program esnasında şunları söyledi:

 

“Bugün ay-yıldızlı sporcularımız Beril Öztürk ve Kaan Kara’nın, Multinations Gençler ve Yıldızlar Yüzme Şampiyonası’nda elde ettikleri başarılarla çifte gurur yaşıyoruz. Alleben Yüzme Havuzumuzun faaliyete geçtiği ilk günden bu zamana kadar ilk hedefimiz altyapıdan yetişen sporcularımızın uluslararası organizasyonlarda milli marşımızı okutmaları ve bayrağımızı göndere çektirmeleriydi. Çok şükür ki yaklaşık 9 yıllık süreç sonrası gelinen noktada hem ulusal hem de uluslararası alanda sporcularımız birbirinden değerli başarılara imza attılar. Alleben Yüzme Havuzunda yüzme sporu ile tanışan sporcularımız, dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde ettiler. 2012 yılından bugüne kadar düzenlenen dünya ve Avrupa şampiyonalarında sporcularımız, 20 kez ödül kürsüsü mutluluğu yaşadılar. Bu mecralarda 6 tane altın madalya, 7 tane gümüş ve 7 tane bronz madalyayı ülkemize getiren sporcularımı yürekten kutluyorum. Alleben Yüzme Havuzumuzda; sutopu, paletli yüzme ve yüzme branşlarında eğitim gören sporcularımız, birbirinden önemli başarılar elde ettiler ve 57 sporcumuz, Milli Takımlara kazandırıldı. Sporcularımızın başarıyla süslenen müzemizde kupaları gördüğünüz zaman gurur duymamak mümkün değil. Ben, bu başarıları elde eden tüm teknik kadroya, değerli sporcularımıza ve şampiyonlarımızın yetişmesinde en büyük pay sahibi kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza ve teknik kadromuza başarılarının devamını diliyorum.”

 

YILDIZLAR REKORU KIRARAK BİRİNCİ OLDUM

Avrupa Multinations Yıldızlar Yüzme Şampiyonası 4x100 bayrak takımı yarışında 04.18.12’lik derecesiyle ve 100 metre kurbağalama disiplininde 01.12.98’lik derecesiyle birinci olan, 200 metre kurbağalama disiplininde ise 02.35.56’lık derecesiyle de birinci olarak rekor kıran sporculardan Beril Öztürk de çok mutlu olduğunu dile getirdi. Elde ettiği başarılar sonrası açıklamalarda bulunan Beril Öztürk, “Ben Ukrayna’da yapılan Multinations yıldızlar müsabakasında 200 metre kurbağalamada, yarışlarından yıldızlar rekoru kırdım ve birinci oldum. Bu başarıyı sağlamamda yardımcı olan herkese, Belediye Başkanımıza, aileme, teknik kadromuza çok teşekkür ediyorum. Ben aslında spora jimnastik ile başlamıştım ama yüzmeyi de çok seviyordum. Sonrasında yüzmeye yöneldim ve bu sporda önemli başarılar elde ettim” ifadelerini kullandı.

 

ÜLKEMİZİ, TEMSİL ETTİĞİM İÇİN KENDİMLE ÇOK GURUR DUYUYORUM

Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası 4x100 bayrak takımında 03.48.26’lık derecesiyle ve 50 metre kurbağalama disiplininde ise 29.33’lük derecesiyle ikinci olan Kaan Kara ise başarısını çok çalışmaya borçlu olduğunu ifade ederek, “Derece almak için çok çalıştım ve bu çalışmanın sonucunda önemli bir başarı elde ettim. Çok iyi çalışmazsanız hiçbir şeyi başaramazsınız. Bende de başarma yolunda her zaman heyecan ve stres vardı. Buna rağmen elimden gelenin en iyisini yaptım. Sonuçta ise 4x100 metre bayrakta ikincilik ve 50 metre kurbağalama da ikincilik madalyası kazandım. Gerçekten ülkemizi, milletimizi temsil ettiğim için kendimle çok gurur duyuyorum” açıklamasını yaptı.

 

Konuşmaların ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sporcular Beril Öztürk ve Kaan Kara’ya hediye takdiminde bulundu. Başkan Fadıloğlu, sporcuları, teknik kadroyu ve sporcu ailelerini de başarıları için tebrik etti.