Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda kadın belediye personelleriyle bir araya geldi. Kadınlarla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Kendimi çok şanslı kabul ediyorum. Böyle bir yerde hizmet ediyor olmak, belediyecilik hizmetinde bulunmak, kadınlarla birlikte çalışmak bana güç veriyor” dedi.

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen program, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Programa; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları Ceyda Gürsel, Fatih Ermeydan ile M. Ali Korkmaz ve kadın belediye personelleri katıldı. Program, belediyenin hizmetlerinin anlatıldığı kısa tanıtım filmi ile başladı. Programda, ‘Tarihe Yön Veren Kadınlar’ isimli tiyatral ile Haymana, Şerife Bacı, Kara Fatma, Adalet Yılmaz, Fatma Aliye, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Rachel Corrie’nin hayat hikayeleri anlatıldı. Program, Şehitkamil Belediyesi tarafından yetim çocuklar ve annelerine yönelik gerçekleştirilen ‘Annemle Okuyorum’ projesi ödül töreni ile devam etti.

 

KENDİMİ ÇOK ŞANSLI KABUL EDİYORUM

Programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kadın personellere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 

“Öncelikle siz değerli mesai arkadaşlarımın şahsında tüm kadınlarımızın 8 Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Her zaman söylediğim gibi bu tür özel günleri bir gün anmak doğru değil. Kadınlarımız, annelerimiz, babalarımızla ilgili günleri bir güne sığdırmak mümkün değil. Burada bulunan siz değerli mesai arkadaşlarım; evde anne, iş yerinde bir çalışan olarak bu memlekete hizmet ediyorsunuz. Allah, hepinizden razı olsun. Tabi çoluk çocuğumuzun nafakasını kazanmak için bir yerde çalışacağız, bir gelir elde edeceğiz. Belediyecilik, bu noktada çok farklılık gösteren bir çalışma alanı. Nedenine gelince, az öncede izlemiş olduğumuz tanıtım filminde insana dokunan hizmetler var, insanın hayatına yön veren noktalar var. İşte burada hem gelir elde ederken hem de üzerine dua aldığımız bir yerde bulunuyoruz. Kendimi çok şanslı kabul ediyorum. Böyle bir yerde hizmet ediyor olmak, belediyecilik hizmetinde bulunmak, kadınlarla birlikte çalışmak bana güç veriyor. Toplumun yüzde 50’si kadın, yüzde 50’si erkek. Birbirimizden bir farkımız yok, hepimiz bu millete hizmet etmek adına üretiyoruz, çalışıyoruz. Sizlerle beraber çalıştığımız her kademede sizlerden destek alıyoruz.”

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, program sonunda tüm kadınlara Şehitkamil Belediyesine ait Peyzaj Bitkileri Üretim Serası’nda yetiştirilen çiçeklerden armağan etti.