Genç ve dinamik yönetim kurulu üyelerine sahip olduğunu söyleyerek sektörün başarısını yükseltmek için çalışacaklarını söyleyen Gaziantep Kunduracılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, “Gaziantep’in Türkiye ayakkabı üretim oranı yüzde 17. Bizim hedefimiz bu oranı yüzde 25’e çıkarmak” dedi.

SEKTÖRÜN SORUNLARI ÜZERİNE GİDECEĞİZ

Yönetime geçilmesi ile birlikte sektörün önemli sorunları ile mücadele edilmeye başlanılacağını açıklayan İnce, “Sektörün sorunları var. Kayıt dışı bu sorunlardan en önemlileri. Emek yoğun bir meslek olduğu için alttan elemanların yetişmemesi, ihracat odaklı yeterince çalışılmaması, ithal malların yoğun bir şekilde ülkemize girmesi gibi önemli sorunlarımız var. Bu sorunlarla mücadele edeceğiz. Gaziantep bugün itibari ile Türkiye ayakkabı ihtiyacının yüzde 17’sini karşılıyor. Bizim hedefimiz yüzde 25’e yükseltmek. Bu konuda üyelerimizin ihracat konusunda teşvik alması için de bir komisyon oluşturacağız. İhracat noktasında yapılması gerekenleri, yurtdışında Pazar alanı açılmasına kadar her alanda çalışmalarımız olacak” açıklamalarında bulundu.

İBRAHİM BUĞUR SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ TECRÜBESİ

Sektöre 30 yıla yakın değer katan İbrahim Buğur’un önemli bir deneyim ve tecrübe olduğunu söyleyerek İbrahim Buğur’un tecrübelerinden her daim faydalanılacağını aktaran İnce, “ Ben ve yönetim kurulu üyelerim çok güçlü bir isme karşı mücadele ettik. İbrahim Bugur sektöre 30 yıl emek vermiş bu işin üstadı olmuş bir isimdir. Biz her daim İbrahim Bugur’un bilgi ve tecrübelerinden faydalanacağız. İbrahim Bey Federasyon Başkanlığı yapmış bir isim. Konfederasyon temsilcisi bir isim, GESOB Birlik Başkan Vekili bir insan. Biz bunu bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. İbrahim başkanımızdan bayrağı devraldık mesleğimiz için daha kazançlı ve başarılı bir seviyeye ulaşmayı hedef koyduk” diye konuştu.

GAZİANTEP LİSESİ MEZUN VE MENSUPLARI DERNEĞİ ÜYESİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği üyesi olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek derneğin aktif bir şekilde sahalarda olacağını da sözlerine ekleyen İnce, “Yeni oda başkanlığı görevimizin yanı sıra uzun zamandır yine başkanlık görevini yürüttüğüm Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneğimizin yönetimi de bizde. Gaziantep Lisesi mezunu ve mensubu olmak bir ayrıcalıktır. Gaziantep Kunduracılar Odası Başkanı seçilmemde Gaziantep Lisesi mezun ve mensuplarının büyük desteğini hissettim. Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği yine her zaman olduğu gibi tüm aktifliği ile sahada olacaktır” dedi.

AFRİN OPERASYONLARI TÜRKİYE’NİN ONURLU VE DİK DURUŞUDUR

Afin Operasyonlarında Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni desteklediklerini söyleyen İnce, “Afrin Operasyonlarında kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her daim yanındayız. Mehmetçiğimiz bu ülke için seve seve canını feda ediyor. Sınırımızda gerçekleştirilen bu harekattan dolayı da her daim onurlu ve gururluyuz. Türk milleti hiçbir zaman boyun eğmedi eğmeyecektir. Gaziantep Kunduracılar  Odası olarak da her daim silahlı kuvvetlerimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi. (AHMET ATMACA)