Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, yaklaşık 3 haftadır işyerleri kapalı olan berber esnafları için destek çağrısında bulundu. Berber esnaflarının hem kiralarını ödeyemediğini hem de iş yapamadıklarını söyleyerek evlerini geçindiremediklerini söyleyen Darıcı, “Devletimizin tam da bu dönemde yasak kararını tutan berber esnafına 2 bin TL’lik bir destek yapmasını bekliyoruz. Esnafımız zor durumda” dedi.

BİR DEFAYA MAHSUS ESNAFA 2 BİN LİRALIK DESTEK VERİLMELİ

Alınan tedbirler kapsamında işlerlerini kapatan berber esnafları için 2 bin lira destek verilmesi gerektiğinin açıklamasını yapan Darıcı, “Türkiye ‘de 10 milyon civarında emekli insan var. 2 milyon civarında esnaf ve sanatkârı var! Her Ramazan ve Kurban Bayramında emekliye 1000’er TL vermek mi kolay, yoksa esnafın can çekiştiği şu günlerde ve hatta bir kereye mahsus kapalı olan her bir esnafının cebine 2000 TL vermek mi kolay. Emeklilerimize yine verilsin ancak şu dönemde can çekişen esnaf unutulmasın” ifadelerinde bulundu.

ESNAF EVİNİ GEÇİNDİRECEK PARAYI BULAMIYOR

Berber esnafının yasaklara uyduğunu söyleyerek süreç içinde esnafın işletmesi kapalı olduğu için para kazanamadığını ve evinin geçimini sağlamakta zorluk çektiğini dile getiren Darıcı, “Hastalığın yayılmaması için evlere traşa gidilmesin, dükkanlarda kaçak traş yapılmasın tamamdır. Her şey bizim, müşterimizin ve ülkemizin sağlığı için bunu anlıyoruz.  Anlamadığımız bir şey var berber esnafımın ufak bir çocuğu varsa sütünü bile alamıyorsa ne yapsın. Evi ne bir ekmek alamayan üyelerimiz var evlerinde ne yesinler” diye konuştu.

ESNAF ZOR DURUMDA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Esnafın içinde bulunduğu zorlu durumu odaların, federasyonların ve TESK’in dile getirdiğini ancak sonuç alınamadığını söyleyen Darıcı, “Artık günü kurtarayım deyip sağlığını tehlikeye atıp bir traşın peşine düşen sanatkârlarımız var. Odalar, federasyonlar ve TESK sahnede. Gereğini yapıyorlar. Fakat yeterli ve tatminkâr değil.Kapalı her esnafa 2000 TL için şimdiden bütün Türkiye’deki esnaf odaları birlik başkanlarımızı esnafın sesini duymasını üst kurumlarımıza devletimize duyurmanızı istiyoruz. İşyeri kira olan esnaf zor durumda. Herkes kirasını istiyor. Esnaf ne yapacağını şaşırmış durumda. Devletimizin esnafa kredi verilmesi çini alınan kararlar neticesinde barkaya giden esnalar zorluklar yaşıyor. Kredi vermemek için bankalar elinden gelen zorluğu gösteriyor. Birlik, federasyon ve TESK’e verdikleri mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. (AHMET ATMACA)