G Karanlığa gömülen mahalleye dadanan hırsızlar ise mahalle sakinlerini çileden çıkarttı. Mahalledeki aydınlatma alanlarının mahkemelik durumundan dolayı çalışma yapılmadığını söyleyen Binevler Mahalle Muhtarı Ali Köse, “Siyasetçilerimizden çare bekliyoruz” dedi.

HIRSIZLARA DAVETİYE ÇIKARILIYOR

Binevler Mahallesi’nde son 7 yıllık süreçte sokak aydınlatma sorununun çözülemediğini ve karanlık sokaklardan dolayı hırsızlara davetiye çıkarıldığını ifade eden Köse, “Binevler Mahallesi’nin 2011 yılında bitmesi gereken elektrik altyapısı ve sokak aydınlatması 2017 yılı olmasına rağmen halen bitirilemedi. Şu anda mahallemde 7 sokağın gece aydınlatması yoktur. İnsanlarımız, genç kadınlarımız akşam olunca sokağa çıkamıyor. Her akşam mahallemizde araç çalınması, araç lastiklerinin yırtılması ve hırsızlıklar gerçekleşiyor. Birçok vatandaşımızın araçları hasar gördü evine ve  işyerlerine girildi. Yaşanan tüm bu olayların ana sebebi de sokak aydınlatmalarının olmamasıdır. Hırsızlara karanlık sokaklarla davetiye çıkarıyoruz. Her meskenin önüne bir polis bırakılma ihtimali yoktur. Polisler de sokak aydınlatması olmadığı için çaresiz kalıyor” açıklamalarında bulundu.

MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Mahallenin elektrik bakımlarını üstlenen yüklenici firmanın mahkemelik durumundan dolayı yıllardır aydınlatmaya bakılamadığını ve mahalle sakinlerinin mağdur durumda bırakıldığını aktaran Köse, “Elektrik hatlarının yeraltına alınması ve sokak aydınlatmaları ile ilgili konuyu üstlenen yüklenici firmadan kaynaklanan sorun dolayısı ile yıllardır devam eden bir mahkeme konusu mevcut. Bu durum dolayısı ile TEDAŞ ne sokak aydınlatmasına elini sürebiliyor ne de altyapı çalışmalarına. Muhtarlık olarak mahallenin mağduriyetini dile getirdim. Bu mağduriyet 2011 yılından beri yaşanıyor. İmarlı ve nezih bir mahalle olmamıza rağmen halen 1960’lı yılları yaşıyoruz. Konuyu Şahinbey Kaymakamlığı ile de görüştük ve sorunun Enerji Bakanlığı’na yazılacağı söylendi. Karanlıktan dolayı çok tedirginiz. Artık her kes kendi işyerinde evinde nöbet tutar hale geldi. Gece uyku vatandaşa haram oldu” ifadelerine yer verdi.

SİYASETÇİLERİMİZDEN ÇARE BEKLİYORUZ

Siyasetçilerin Binevler Mahallesi için çalışma başlatması gerektiğini ve mahallenin hırsızlardan arınması için sokak aydınlatmalarının yapılması gerektiğini söyleyen Köse, “Siyasetçilerimizden bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bu dava daha on yıl devam ederse vatandaşlar on yıl boyunca hırsızlara teslim mi olacak. Bazı sokaklarda elektrik direğinin kürsüleri yapıldı ancak direkler yıllardır monte edilmedi. Dikilen direklere de elektrik hatları çekilmedi. Kurt puslu havayı sever hırsızlar da karanlık havayı sever. Ne yazık ki mahalle sakinleri de bu karanlıkta mağdur olan kesim oluyor” dedi.AHMET ATMACA