Cami bahçesinde bulunan kafe kaldırılarak yerine şehitlik anıtı dikildi. Bakanlık kararı, milletvekillerinin ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile yapılan restorasyon mahalleliyi de sevindirdi. Şehitlik anıtının açılışı ise 8 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

MUHTAR SOYLU :BU KONUDA ÇOK MUTLUYUZ

Boyacı Camii bahçesinde bulunan kafe alanından ,Cami’de ibadetlerini gerçekleştiren vatandaşların  rahatsız olması ile başlatılan süreçte imza kampanyası ile kafe alanının kapatıldığını ve şehitlik alanına restorasyon gerçekleştirildiğini söyleyen Muhtar Soylu, “Boyacı Camii’nin bulunduğu bu alan öncesinde kafeterya ile kaplıydı. Burada vatandaşlar ibadetlerini gerçekleştirirken büyük zorluk çekiyorlardı. Camide vatandaş namaz kılarken ,tam karşısında kafeteryada nargile içen, oyun oynayan, sohbet eden gençler oluyordu. Konuyu bakanlık , milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Kafe kalktı , yerine şehitlerimizin isminin yazılı olduğu dikili bir anıt geldi. Bu konuda çok mutluyuz. Anıtımızda 83 şehidimizin ismi var. Antep’in kurtuluşundaki şehitlerimizin camimiz bahçesinde bulunmasından onur duyuyoruz. Kafenin kaldırılıp yerine şehitlik yapılması için mahalleden bin 500 tane imza topladık ve bugün şehitliğimize kavuştuk. 8 Şubat’ta anıtımızın açılışı yapılacak” ifadelerine yer verdi.

BOYACI CAMİİ HAK ETTİĞİNE ULAŞTI

Büyükşehir Belediyesi’nin Boyacı Camii bahçesinde yeni yapılan şehitlik anıtı için öncü çalışma başlattığını söyleyerek ,Boyacı Camii’nin hak ettiği yere ulaştırıldığını kaydeden Muhtar Soylu, “Boyacı Camii bahçesindeki şehit mezarlarımız da restorasyon yapıldı. Büyükşehir Belediyesi bu konuda bizlere büyük destek sağladı. Boyacı mahallesi sakinleri şehitliğe yapılan restorasyon ve yeni yapılan şehitlik anıtı ile daha mutlu” diye konuştu. AHMET ATMACA