Plakası standartlara uygunluk göstermeyen araçlar TÜVTÜRK’ün araç muayenesinden geçemeyecek. Standartlara uymayan plakaların kusur tablosuna alındığını söyleyen Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan cezai denetimler öncesinde araç sahiplerini uyardı.

BOLD, İTALİK, KABARTMALI PLAKALAR AĞIR KUSUR KAPSAMINDA

Çoğu plakanın standartlara uygunluk göstermediğini söyleyen Akdoğan, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce 3 Temmuz itibari ile geçerli kusur tabloları yayımlandı. Buna göre hızlı geçiş sistemlerinde yanlış cezaların kesilmesine sebep olan plakadaki sayılar ve rakamlar arasındaki vida bulunmaması gerekiyor. Bunun yanında plakaların silik, bold, italik ve kapatmalı şeklinde de olmaması gerekiyor. Plaka üzerinde dikkat edilmeyen tüm bunlar ağır kusur kapsamında değerlendirilecektir.

STANDART DIŞI PLAKALARIN TÜVTÜRK MUAYENESİ YAPILAMAYACAK

Standartlara uygunluk göstermeyen plakaların TÜVTÜRK’te araç muayenesinden geçemeyeceğini söyleyen Akdoğan, “Standart dışı plakaların kesinlikle TÜVTÜRK’ten muayeneleri gerçekleştirilemeyecektir. Bu bakanlıkça alınmış bir karardır. Bu kapsamda odamızın onaylı bastırılmış mührü mevcuttur. Plakaların standardı 11 santimetre genişliğe ve 52 santimetre de uzunluğa sahip olması gerekiyor” dedi. AHMET ATMACA