Gaziantep’te alınan tüm yoğun trafik güvenlik önlemlerine rağmen yollar Kurban Bayramı’nda da kan gölüne döndü. Dört günlük Kurban Bayramı’nda Gaziantep’te yaşanan kazaların toplam bilançosu ise 3 ölü 27 yaralı olarak gerçekleşti. Trafik kazalarında yaşanan yaralanmalar ve ölüm olayları ise bayramın buruk geçmesine neden oldu.

KAZALARIN SEBEBİ YİNE AŞIRI HIZ VE KULLANILMAYAN EMNİYET KEMERLERİ

Yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de yaşanan trafik kazalarında yaşanan ağır yaralanmaların ve ölüm olaylarının başlıca iki sebebi yine aşırı hız ve kullanılmayan emniyet kemerleri oldu. Yoğun denetimlerle yapılan tüm kamu spotlarına rağmen kullanılmayan emniyet kemerleri ve aşırı hız birçok kişinin hayatını kaybetmesine ve birçok kişinin de ağır yaralanmasına sebep oldu.

OTOBÜS DURAĞINA ÇARPARAK DURAN MOTOSİKLETTE 1 ÖLÜ 1 YARALI

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir motosikletin otobüs durağına çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.  Kaza, Nizip ilçesine bağlı Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Hacı Mehmet Özkaya Bulvarı üzerinde Onur A. idaresindeki 27 NL 785 plakalı motosiklet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yol kenarındaki otobüs durağına çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan yolcu Ali Yağcı olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Onur A.ağır yaralandı. Kazada yaralanan Onur A., olay yerindeki müdahalenin ardından ambulansla Nizip Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yağcı’nın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.  Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ALİ ŞAHİN TRAFİK KAZASINA MÜDAHALE ETTİ

Gaziantep-Nizip karayolunda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza sırasında olay yerinden geçen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin’in yaralılara yardım etti.  Edinilen bilgiye göre, Gaziantep-Şanlıurfa Otobanı Nizip ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza sırasında olay yerinden geçen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, yaralıların yardımına koştu. Milletvekili Şahin, kazanın ardından hem görevlilere yardım etti hem de kazazedeleri teselli etti. Şahin, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, 'Yaralılara müdahale ettik ve yol tedbirlerini almaya çalışırken kaza nedeniyle otobanın daralması ve aşırı hız nedeniyle maalesef aynı anda ikinci bir kazayı yaşadık. Sağlık ekiplerimizin müdahalesiyle ağır yaralı 3 kardeşimizi hastaneye naklettik' ifadelerini kullandı.

YOLDAN ÇIKAN ARAÇ DEVRİLDİ: 4 YARALI

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde bir aracın yoldan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.  Edinilen bilgiye göre kaza, Araban-Yavuzeli yolu Karadağ mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet Eray D. idaresindeki 27 AV 771 plakalı otomobil yokuş aşağı giderken direksiyon hakimiyeti kaybolarak savruldu. Savrulan araç yol kenarındaki boşluğa düşerek devrilirken, araçta bulunan 4 kişi hafif şekilde yaralandı.  Araçtan çıkarılan yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  Jandarma ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

OTOBÜS VE TİCARİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 5 YARALI

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs, hafif ticari araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza Nurdağı-Bahçe otoban yolunun 12. kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre M.Ö. (45) yönetimindeki 42 TC 910 plakalı yolcu otobüsü, seyir halindeyken O.T.'nin (39) kullandığı 49 AL 753 plakalı hafif ticari araca arkadan çarptı. Yaşanan kaza sonucu hafif ticari aracın sürücüsü ile yanındaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından Osmaniye ve Bahçe'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASINDA 1‘İ AĞIR 14 KİŞİ YARALANDI

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde iki araç ile bir traktörün karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i ağır 14 kişi yaralandı.  Edinilen bilgiye göre kaza, Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunun 78’inci kilometresindeki Birecik-Halfeti yol ayrımında yaşandı. İddiaya göre Abdulhakim A.’nın kullandığı otomobil, sürücüsü öğrenilemeyen seyir halindeki 63 LS 647 plakalı traktöre çarpmamak için ani manevra yaptı.  Ani manevra sonucu aynı yöne gitmekte olan Mustafa E. yönetimindeki 27 TJ 436 plakalı hafif ticari araca arkadan çarpan Abdulhakim A. idaresindeki otomobil, önce yolun ortasındaki bariyerlere sonra da bir traktöre çarpıp durabildi. Çarpmanın etkisiyle traktör devrilirken, meydana gelen kazada hafif ticari araçta bulunan 8 kişi, otomobildeki 5 kişi ve traktör sürücüsü yaralandı.  Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralanan 14 kişi olay yerine gelen ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Zeliha E.’nin sağlık durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.  Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

FECİ TRAFİK KAZASINDA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep'te gece geç saatlerde yaşanan trafik kazasında ağır yaralanan sürücü ile yanındaki arkadaşı kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, kaza, gece 02.30 sularında Sani Konukoğlu Bulvarı Güzelyurt Konutları mevkisinde meydana geldi. Mehmet G. idaresindeki 27 DF 790 plakalı araç direksiyon hakimiyeti kaybolunca önce kaldırıma sonra da kaldırımda bulunan ağaca çarparak durabildi. Yaşanan kazanın ardından sürücü Mehmet G. ile araçta yolcu olarak bulunan Furkan A. ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından farklı hastanelere kaldırılan yaralılar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Mehmet G. ile Furkan A. Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Öte yandan cenazeleri teslim almak için Asri Mezarlık içerisindeki Gasilhane'de bekleyen hayatını kaybedenlerin yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.  Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.