Büyükşehir Meclisi’ne şehit aileleri için yapılan yardım ile şehitlerin isimlerinin orman ve yol güzergâhlarında yaşatılması gündemi belirledi. Büyükşehir Belediyesi, KADEM ile ortaklaşa yaptığı proje ile şehitlerin ismini kurulacak olan ormanda yaşatacak. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak’ın çağrısı ile Meclis üyeleri şehit ailelerine destek kapsamında bir aylık huzur ödeneklerini bağışlamayı oy birliği ile kabul etti. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı 1. Birleşim toplantısı gerçekleştirildi. 49 maddenin gündeme alındığı meclis toplantısında gündem dışı olarak 3 madde daha görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Meclise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak Başkanlık etti.

CADDE VE SOKAKLARA ŞEHİTLERİN İSMİ VERİLECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında vatanın birliği ve bütünlüğü için görevi başında şehit olan asker ve polislerin isimlerinin şehrin muhtelif cadde ve sokaklarında yaşatılması için karar alındı.

SUCU:  ŞEHİT AİLELERİNE KONUT VERİLSİN

Büyükşehir Belediyesi’nin şehit ailelerine konut yardımı konusunda meclise öneride bulunan CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu, “Şehitlerimize baktığımızda çoğunun ya evi olmadığını görüyoruz ya kirada zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalıştığını görüyoruz. Biz CHP olarak komisyonda görüştük ve yine meclise öneri olarak sunuyoruz. Gaziantep’te ikamet edip de şehit olan asker ve polislerimiz için Kuzey Şehir’de 50 bin TOKİ konutundan birer daire tahsis edelim. Ayrıca  Aktoprak’ta işlevini az gören bir sağlık ocağı görüyoruz. Vatandaşlar bu sorunu mecliste gündeme getirmemizi istediler. Vatandaşlar o alanda küçük de olsa bir bölge hastanesi istiyorlar. Bu konunun meclisimiz aracılığı ile Sağlık İl Müdürlüğü’ne iletilmesin istiyoruz” dedi.

SAĞLIK OCAĞI TAŞINACAK

Aktoprak Mahallesi’ndeki mevcut sağlık alanından haberdar olduklarını ve milletvekilleri kanalı ile yeni bir alana taşınarak daha geniş sağlık hizmeti sunulacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, “Aktoprak Mahallesi’ndeki sağlık ocağı ile ilgili milletvekillerimizin bilgisi var. Mevcut alanda FETÖ operasyonları sırasında bir okula el konulmuştu. O okulun sağlık alanı olarak hizmet vermesi gündemde” açıklamalarında bulundu.

ŞEHİTLERİN İSMİ YAŞATILACAK

Meclis üyesi Sucu’nun önerisine açıklama getiren Başkan Toprak, Kuzey Şehir’de konut tasarrufunun TOKİ’ye ait olduğunu söyleyerek şehitlerin adlarının yaşatılması için adlarına bir ormanlık alanın yapılacağını açıklayan Başkan Toprak, “Kuzey Şehir’deki konutlar TOKİ ile ortaklaşa olarak yürütülen bir projedir. Dolayısı ile oradaki dairelerin sorumluluğu TOKİ’ye aittir. Hükümetimizin de bu konuda çalışmaları olduğunu biliyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile KADEM sosyal yardım derneği arasında şehitlerin adlarının yaşatılması için bir orman çalışmamız var” ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN TOPRAK,  ŞEHİT AİLELERİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Şehit ailelerine destek çıkılması konusunda meclis üyelerine teklif karar sunan Başkan Toprak, “Büyükşehir Belediye Meclisi olarak şehitlerimize destek sunmak kapsamında meclis üyelerimizden birer aylık huzur ödeneklerini şehit ailelerine bağışlamalarını teklif karar olarak meclisimize sunuyoruz. Yapacağımız bu yardım ile şehit ailelerinin küçük de olsa yardımına koşmuş olacağız. Şehitlerimizin öncelikle isimlerinin yaşatılması için projeler gerçekleştiriyoruz. Vatanın birlik ve beraberliği için canını vermiş şehitlerimizin isimlerinin yaşatılmasını istiyoruz” dedi. 

AHMET ATMACA