Gaziantep Valiliği’nin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde gerçekleştirilecek olan 2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’ne (GastroANTEP) yönelik toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla klasik araç korteji düzenlendi. 45 motosikletin de bulunduğu 110 araçlık kortejde, Türk bayrağı, GastroANTEP Festivali’ne özel olarak tasarlanan afiş, kurutmalık patlıcan ve biberlerle süslenen otomobiller dikkat çekti. Klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiren kortej, renkli görüntülere sahne oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’yla Gaziantep Klasik Otomobil Derneği’nin iş birliğinde GastroANTEP Festivali’ne dönük etkinlikler öncesi, yaklaşık 50 yıllık klasik otomobillerle meydana çıktı, şehri turladı. 1970 model Volkswagen, 1960 model Chevrolet, 1960 model Dodge, 1980 model Mercedes gibi birbirinden farklı otomobillerin katıldığı korteji vatandaşlar ilgiyle izledi.

Gaziantep Büyükşehir Genel Sekreteri Sezer Cihan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan ile çok sayıda davetlinin katıldığı klasik araç korteji, Demokrasi Meydanı’ndan hareket etti, Güvenevler Çocuk Kütüphanesi önünden şehir turunu tamamladı. Klasik otomobillerle fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyen vatandaşlar, geçmişe duyduğu özlemi ölümsüzleştirdi.