Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, “Zor bir dönemden geçmemize rağmen beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme rakamları bizleri çok mutlu etti, geleceğe daha olumlu bakmamızı sağladı” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendiren Konukoğlu, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 büyümenin sevindirici olduğunu kaydetti.

Yaşanılan birçok zorluğa rağmen Türkiye’nin bu gelişimi göstermesinin sanayimiz ve ülkemiz adına gurur verici olduğunu anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Bu rakamlar yılın tamamı için bizlere çok büyük umut verdi. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ediyoruz. İnşallah bu yılı daha yüksek büyüme rakamlarıyla kapatırız.”

Türkiye’nin son dönemlerde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını, özellikle 2016 yılı 15 Temmuz’unda ülkenin bütünlüğüne yönelik hain darbe girişimi yaşadığını hatırlatan Konukoğlu, açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

“Bütün bunlara, terör saldırılarına rağmen milletimiz, sanayicilerimiz el ele vererek var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Milletçe kararlı duruşumuzla hükümetimizin ekonomi alanında attığı adımlarla bir araya gelince ekonomimiz 2017’nin ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdü. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu rakamlar daha yukarılara çıkacak. Türkiye genç, girişimci, dinamik nüfusu ile dünyada piyasa yapıcı, gündem belirleyici konuma gelecektir.

 

 

YASAL UYARI: Bu elektronik posta ve onunla iletilen bütün dosyalar sadece göndericisi tarafindan alması amaçlanan yetkili gerçek ya da tüzel kisinin kullanımı içindir. Eger söz konusu yetkili alici degilseniz bu elektronik postanin icerigini aciklamaniz, kopyalamaniz, yönlendirmeniz ve kullanmaniz kesinlikle yasaktir ve bu elektronik postayi derhal silmeniz gerekmektedir. Gaziantep Sanayi Odası bu mesajin icerdigi bilgilerin dogrulugu veya eksiksiz oldugu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne sekilde olursa olsun iceriginden, iletilmesinden, alinmasindan ve saklanmasindan sorumlu degildir. Bu mesajdaki görüsler yalnizca gönderen kisiye aittir ve Gaziantep Sanayi Odası'nın görüslerini yansitmayabilir. Bu e-posta bilinen bütün bilgisayar virüslerine karsi taranmistir. LEGAL NOTICE: This e-mail and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any dissemination, forwarding, copying or use of any of the information is strictly prohibited, and the e-mail should immediately be deleted. Gaziantep Chamber of Industry makes no warranty as to the accuracy or completeness of any information contained in this message and hereby excludes any liability of any kind for the information contained therein or for the information transmission, reception, storage or use of such in any way whatsoever. The opinions expressed in this message may belong to sender alone and may not necessarily reflect the opinions of Gaziantep Chamber of Industry. This e-mail has been scanned for all known computer virusesDenge