Osmangazi Mahallesinde,Yargı kararlarına takılmamak amacıyla mühendislik kurallarına uyulmadan hızlı yapılan bazı inşaatlarla ilgili uyarılarının farklı yorumlara yol açmasına tepki gösteren İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim kurulu Başkanı Gökhan Çeliktürk, “İnşaatta bir üst katın tablasını atmak için mühendislik kurallarına göre sağlıklı sürenin 28 gün beklenmesi gerekirken maalesef buradaki bazı firmalar, Ortalama 7-10 gün arayla bir üst katın tablasının betonunu döküyor. Her Tablanın ağırlığı ortalama 250 ton ve 15 Katlı Binalar olduğu düşünülürse 4-5 Ayda inşaatın kaba inşaatları bitiriliyor. Bu kadar hızlı yapılan 15 Katlı binalardan vatandaşlar ve mühendisler olarak endişe duymaktayız.

Dökülen Betonun kalıbının en erken bir hafta sonunda ancak sökülmeye başlatabileceğini ve olması gereken beton mukavemetin döküldükten 7 Gün sonra en fazla %70 ine ulaşabilir.Betonun ihtiyacı olan sudur.Beton Standard olarak 28 günün sonunda ancak sağlıklı mukavemet halini alır. Etik Kurallara uyulmadan yapılan inşaatlar,vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için tehlike arz etmektedir. Oda olarak bu konuyu dile getirmemiz, mesleki sorumluluğumuzun gereğidir” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak hem sektöre hem de vatandaşlara karşı sorumluluk taşıdıklarını vurgulayan Başkan Çeliktürk, şunları söyledi:

“İnşaat sektörü, ekonominin lokomotifi ve omurgası niteliğindedir. Müteahhitlerimiz de sektörümüzün en önemli unsurlarından biridir. Bizim kişilerle hiçbir sorunumuz olamaz. Önemsediğimiz, dikkat ettiğimiz tek konu, sağlıklı güvenli ve yaşanılabilir planlı bir kente yönelik inşaatların yapılmasıdır. Bu şehir hepimizin. Biz hem bir meslek odasıyız hem de bir sivil toplum kuruluşuyuz. Sektörü temsil eden sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, bu konuda duyarlı olmamak, yanlışlara ses çıkarmamak görevini yapmamak anlamına gelir. İstiyoruz ki, herkes kurallara uyarak inşaat yapsın. Mühendislik kurallarına, imar mevzuatına ve ruhsat projelerine göre inşaatların yapılması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir. Yaptığımız uyarıdan Projelerine uygun imalat yapmayan müteahhitlerimiz olumsuz etkilenmiş olabilir. Yanlış yapmamak gerek. Kurallara uymak gerek. Kuralların herkes için geçerli olmasını, kimsenin imtiyazlı olmamasını istiyoruz. Sağlıklı yapılaşan bir Gaziantep istiyoruz. Bu nedenle de, mühendislik kurallarına ve projelerine aykırı bir şekildeki sağlıksız yapılaşmaya karşı duyarlılığımızı ortaya koymaya devam edeceğiz.”  (Bülten)