ÇELİKTÜRK: GAZİANTEP BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTTİ

Uluslar arası 7.Çelik Sempozyumu ile Gaziantep’in büyük bir başarıya imza attığını dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Geçmiş yıllarda en önem verdiğimiz konu Uluslararası 7.Çelik Sempozyumuydu. Bu sempozyum yaklaşık bir yıllık emeğin sonucuydu. Katılımcılardan aldığımız sonuçlara göre Gaziantep Şubesi ilk defa Avrupa’da uluslararası bir dergide Sempozyumun makalesi yayınlandı. Gaziantep Şubesi geçmiş dönemlere göre çıtasını daha da yükseltti. 12.dönemde bunu daha da yükseltmekten onu duydum” şeklinde konuştu.

DEPREM MASTER PLANIMIZ SONUÇ VERDİ

Deprem master planında beklenilenden çok daha büyük başarı gösterdiklerini söyleyerek Gaziantep’in deprem master planının oluşturulduğunu kaydeden Çeliktürk, “Deprem Master Planı Çalıştayı, bizim en önem verdiğimiz çalışmalardan bir tanesi. İnşaat Mühendisleri Odası olarak bu konuda bir öncü olarak görevimizi yapalım, dedik. Bu konuda İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve İşletme Fakültesi ile birlikte bir çalıştay düzenledik. Deprem Master Planını sonlandırmak 13.dönem projemizdi. Döneme başlamadan Deprem Master Planı sonuç raporunu çıkarmış durumdayız” dedi.

GÜÇYETMEZ: İNŞAAT MÜHENDİSLERİ SEKTÖRÜN FİGÜRANLARI DEĞİL OYUNCULARIDIR

İnşaat mühendislerinin sorunlarına değinerek çözüm yollarından bahseden İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Adayı Burkay Güçyetmez, “İnşaat mühendisleri odası Gaziantep şubesinin 10 ve 11. Dönemlerinde yönetim kurulu üyesi 12. Dönemde ise yönetim kurul sekreteri olarak odamıza hizmet ettim. Mesleğimizin birçok sorunu bulunmaktadır. Mesleğimizin itibarsızlaştırılmaya çalışılması ve güvencesiz çalışma koşulları yaşanmaktadır. İnşaat mühendisleri inşaat sektörünün figüranları değil oyuncularıdır. Her geçen gün artan inşaat mühendisleri yeterli eğitim alamadıkları gibi mezuniyet sonrasında iş bulmakta da zorlanmaktadır” açıklamalarına yer verdi.

 

APA: İMAR YÖNETMELİĞİNDE ÇÖZÜME ULAŞACAĞIZ

İmar yönetmeliğinde yaşanan değişimleri değerlendiren Gaziantep İnşaat Müteaahitleri Derneği Başkanı İbrahim Aba, “Son dönemde Mimarlar ve İnşaat Mühendileri odalarımızla, İmar yönetmenliğinde açısından çok ciddi katkı sağladığımızı düşünüyorum aynı zamanda imar yönetmenliği, çok ciddi bir problem. Bu ayın sonuna kadar bir çözüm noktasına ulaşacağız. 15 güne kadar yeni bir yönetmenlik yayınlanacak. İki adayımıza başarılar diliyorum. Pazar günü başkan belli olacak ve pazartesi birlikte hareket edilecek” dedi.

SEVEROĞLU: ÖNCELİĞİMİZ GAZİANTEP’İN GELECEĞİ

Meslek odalarının tüm eleştirilere rağmen kentin geleceği için çalıştığını sözlerine ekleyen Gaziantep Mimarlar Odası Eski Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, “Meslek odaları aydın insanlardan, okumuş insanlardan oluşur. Onlar bir yanlışı gördüğü zaman ses çıkartmak zorundalar. Bunlarla ilgili siyasi nitelendirmeler çok yakışı kalmaz. Siyasi değerlendirmeleri çok doğru bulmuyoruz. Odalarımızın başarısı, meslek gruplarımızın başarısı kentin, kazanımlarının arttırabilmesi o odaya bağlı meslektaşlarımızın mevcut yönetim kurumlarına ne kadar destek verdiğiyle doğrudan bağlantılıdır” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlık görevinde güven tazeleyen Gökhan Çeliktürk’ün asil yönetim kurulu listesinde ise şu isimler yer aldı, “Gökhan Çeliktürk, Selçuk Soysüren, Tamer Durakoğlugil, Ekrem Can, Dilara Bacaksız, Ahmet Koray Doğan, Mehmet Baki Sağlamer” (AHMET ATMACA)